Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus atstovas GRYNAS.lt žurnalistams patvirtino, jog gaisre sudegė viena kapucinų veislės beždžionėlė bei 2 meškėnai.

Savininkai kilus gaisrui atidarė narvus, dar viena beždžionėlė spėjo pabėgti į aplinkinius miškus, vėliau sugrįžo.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovo teigimu, Grūto parko savininkai gaisrą iš pradžių gesino savo jėgomis ir tik kai įsiliepsnojo keturi voljerai, iškvietė ugniagesnius.

Situacijų koordinavimo skyriaus atstovo teigimu, ugniagesiai atvyko per 10 minučių. 

Ugniagesių atstovas teigė, jog dėl gaisro priežasties vyksta tyrimas, kol kas detalesnės informacijos nėra.

V. Malinauskas: jei būtų normalūs gesintuvai, patys būtume užgesinę

Grūto parko savininkas Viliumas Malinauskas, žurnalistams su juo susisiekus, labiausiai piktinosi šiuolaikinių gesintuvų kokybe.

„Jei būtų buvę normalūs gesintuvai, būtume užgesinę. Su 10 gesintuvų, klausykit, cigaretę gali užgesinti, ne daugiau! Jie daugiau kaip 5 sekundžių neveikia“, - širdo kelių augintinių per gaisrą netekęs vyras.
V. Malinauskas teigė, jog Grūto parkas turėjo vieną gigantišką gesintuvą. Be to, privati įmonė kiekvienais metais vykdo priešgaisrinės apsaugos priemonių patikrą.

„Kiekvienais metais gesintuvus peržiūri ir užpildo, už tai mokam tūkstančius litų“, - kalbėjo V. Malinauskas. Gaisro metu paaiškėjo, jog didžiojo gesintuvo žarnos - supuvę. Gesintuvo turinys ėmė veržtis per šonus, o ne į gaisrą.

V. Malinauskas prisiminė, jog praėjusiais metais buvo užsiliepsnojęs jam priklausantis bičių avilys ir su gesintuvais tokio mažo gaisro taip pat nepavyko užgesinti.

Nuostolis - keliolika tūkstančių litų

Jis spėjo, kad kapucinų veislės beždžionėlė pragraužė laidus, įvyko trumpas sujungimas ir voljere kilo gaisras. Ši beždžionėlė ir žuvo liepsnose.

Gyvūnų augintojo teigimu, iš pradžių gaisras buvo nedidelis, tačiau kol atvyko ugniagesiai, ugnis išplito. Degė dviejų rūšių beždžionių, meškėnų, skunkų voljerai.

V. Malinausko nuomone, gaisras pridarė nuostolio už keliolika tūkstančių litų.
Be beždžionės ir dviejų meškėnų, daugiau gyvūnų nenukentėjo, nes vyras atidarė visus voljerus.

„Dabar jau baigiam visus sugaudyti“, - teigė V. Malinauskas.