J. Jaciunskienė augina du labradoro retriverius – Rio ir Delfę. Kartą moteris netikėtai pastebėjo, kad šunys noriai skanauja sodo obuoliais. „Jiems tinka visi – ir žali, ir sunokę. Tik supuvusių neėda“, - juokėsi Jūratė.

Šunys taip mėgsta obuolius, kad jų šeimininkė turi skubėti juos surinkti iš sodo – kitaip augintiniai kaip mat „pasidarbuoja“. Dažnai, pasak Jūratės, tik prakanda ir numeta.
Vaida
Gal užuodžia kvapą. Pasirodo, mūsų šuo mėgėja išgerti. Reikia slėpti atidarytus butelius, juk dar nepilnametė – tik vienerių metų amžiaus.

Rio ir Delfė ėda ir agurkus, kopūstus, netgi bulvių lupenas.

Iš vyresnio amžiaus šunų pomėgį skanauti obuoliais perėmė ir Jūratės dukters vienerių metų labradorė Simba. Keturkojė taip pat neatsispiria sodo gėrybėms, todėl obuolius skuba suėsti greičiau, negu juos susirinks šeimininkė.

Šunys, kaip ir žmonės, turi žalingų įpročių. Alytiškės Vaidos labradorė Mita negali atsispirti alui.
Šuo gviešiasi torto

Kartą šeimininkė juokais nusprendė patikrinti, ar jos šuo už ar prieš alkoholinius gėrimus.Kartą paragavusi šlakelio alaus, Mita dabar iš karto atpažįsta alaus butelį ir reikalauja jo iš šeimininkų.

„Gal užuodžia kvapą. Pasirodo, mūsų šuo mėgėja išgerti. Reikia slėpti atidarytus butelius, juk dar nepilnametė – tik vienerių metų amžiaus“, - juokėsi Vaida.

Labradorė Mita – tikra gurmanė. Mėgsta ėsti viską, kas skirta ne jai – obuolius, morkas, agurkus, mandarinus, riešutus, bulvių traškučius. Šuo neėda tik svogūnų ir česnakų neėda.

GRYNAS.lt jau yra rašęs, kokio žmonių maisto keturkojams nederėtų duoti ėsti - specialistai akcentavo, jog būtent svogūnai, česnakai ir įvairūs saldumynai keturkojams yra žalingi, kai kurie iš jų - mirtinai.