Šuo priklauso Javierui Romero Ramos ir Teresai Romero Ramos – ši pora šiuo metu yra izoliuota nustačius jiems Ebolos virusą. Moteris yra slaugė, gydžiusi Siera Leonėje Ebolos virusu užsikrėtusį ispanų kunigą Manuelį Garcia Viejo. Vėliau jai pačiai buvo nustatyta hemoraginė karštinė.

Svarbu paminėti, jog šuo nerodo jokių ligos požymių, tačiau valdantieji nori, kad jis būtų užmigdytas, nes baiminamasi, kad gyvūnas nešios Ebolos virusą ir perduos jį žmonėms.
Javieras Romero
Aš noriu viešai apskųsti vyrą vardu Zarco, jei gerai pamenu, jis yra Madrido visuomenės sveikatos departamento vadovas. Jis man pasakė, kad turiu paaukoti savo šunį.
„Vienintelis būdas pašalinti egzistuojančią viruso plitimo riziką, tai užmigdyti gyvūną, kuris kontaktavo su užsikrėtusiais žmonėmis“, - biurokratiškai pareiškė Ispanijos regiono savivaldybės atstovai.
Karantino patalpose šiuo metu laikomi šuns šeimininkai išreiškė norą, kad gyvūnas būtų izoliuotas nuo žmonių ir kitų gyvūnų, tačiau ne užmigdytas.
Ebolos virusu užsikrėtusiai ispanei priklausantis šuo Exaliburas

„Aš noriu viešai apskųsti vyrą vardu Zarco, jei gerai pamenu, jis yra Madrido visuomenės sveikatos departamento vadovas. Jis man pasakė, kad turiu paaukoti savo šunį“, - tokią žinutę Javieras Romero parašė socialiniame tinkle, praneša portalas dailymail.co.uk

„Jis paklausė mano sutikimo ir aš nesutikau. Tada man buvo pasakyta, kad jie paprašys teismo leidimo įsilaužti į mano namus, paimti mano šunį ir jį užmigdyti“, - skelbė šuns šeimininkas.

Jis sakė, kad šuo šiuo metu yra namuose vienas. Fotografams pavyko užfiksuoti jį išėjusį į balkoną.
Šeimininkas žurnalistus patikino, jog keturkojui palikta keliolika kilogramų ėdalo, keli kibirai vandens ir dar sklidina vonia.

Vietos gyvūnų globos asociacija „La Protectora de Animales Villa Pepa“ „Facebook“ socialiniame tinkle išplatino šuns nuotrauką.
Gyvūnų teisių gynėjai protestuoja priešais butą, prie kurio laikomas Exaliburas

Tuomet keturkojų šeimininkai pradėjo į socialinį tinklą kelti nuotraukas, kur jų augintiniai laiko užrašą, skatinantį palikti Exaliburą gyvą. Prie nuotraukų pridedama grotelinė žymė #SalvemosAExcalibur

Prie šeimos namų jau susirinko būrys protestuotojų, reikalaujančių valdžios atstovus palikti keturkojį ramybėje. Sukurta ir peticija, kurią jau pasirašė 135 tūkst. žmonių.