Projektą, kuriam vadovavo Austrijos ambasadoriaus žmona, aktyvi gyvūnų globėja Gudruna Koller, finansavo austrų organizacija „VierPfoten“. Jį įgyvendino gyvūnų globos organizacija „Lesė“, bendradarbiaudama su Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultetu, Vilniaus miesto savivaldybe, bendrove „Grinda“ ir  Gyvūnų gerovės fondu.

Akcijos metu gyvūnus sterilizavo ne vienerius metus tokiuose projektuose dalyvaujantis veterinarijos gydytojas iš Rumunijos Cornelas Stoenescu. Jam asistavo Lietuvos veterinarijos studentai. Pasak „Lesės“ vadovės, šio projekto metu įgyta patirtis labai svarbi studentams.

Gyvūnų globos organizacija „Lesė“ pagal galimybes stengiasi sterilizuoti visus tinkamo amžiaus sulaukusius savo globotinius. Taip pat vykdo laukinių gatvės kačių sterilizacijos programas. Organizacijos pastangomis jau sterilizuota apie 2000 beglobių gyvūnų.

„Norėtume tokių sterilizacijos akcijų organizuoti daugiau ir taip sumažinti beglobių gyvūnų skaičių, – sako „Lesės“ vadovė. – Bet sterilizacijai reikalingos gana nemažos lėšos. Tam naudojame iš gyventojų, įmonių gautą paramą, žmonių skirtą 2 proc. paramą. Taip pat už pagalbą esme dėkingi tokioms organizacijoms kaip „VierPfoten“.