Dar prieš maudynes išplatintame pranešime buvo teigiama, kad pagrindinis maudynių tikslas nėra parodyti, kokie sveikuoliai yra „kieti“. Svarbiausia šioje šventėje – pademonstruoti, kad nereikia bijoti gamtos, šalto vandens ir kad grūdinimosi procedūros padeda didinti organizmo atsparumą, daro jį ištvermingesniu, apsaugo ne tik nuo ligų, bet ir nuo stresų bei įtampos.

Anksti ryte ruoniai atliko mankštą, po kurios klausėsi Sveikos šeimos ir vaikų metams skirtos konferencijos pranešimų. Iki maudynių vietos sveikuoliai atbėgo dar nuo Palangos gimnazijos aikštelės. Atbėgančius sveikuolius gausiai pajūryje ir ant Palangos susirinkę žmonės palaikė plojimais. Patys sveikuoliai atbėgo skanduodami „Sveikuoliai“ ir „Sveik uoliai“ frazes.

Pirmą kartą į jūrą nėrusi Janina iš Kauno pasakojo, kad vanduo – nei kiek nešaltas.

„Tik kad apvirtau, galvojau, prigersiu. Plaukti gi nemoku“, - atviravo moteris.

„Vanduo geras, nei kiek nešalta. Nuo 2003 metų propaguoju sveiką gyvenimo būdą. Jis man padėjo išsigydyti ligas ir jaustis kur kas žvaliau. Nesąmonė, kad jūroj tokiu oru maudytis pavojinga, pažiūrėkit, kokie žmonės laimingi, išsišiepę, smagūs“, - džiaugsmingai situaciją vertino Adelė iš Jurbarko.

Vakare sveikuoliai savo konferenciją baigs „Sveikuoliaiparty“ vakarėlyje.