Glorija ir Gabija – delfinariumo senbuvės, Smiltė – jauniklė, gimusi dar Klaipėdoje, o Tija pasaulį pamatė jau Graikijoje.

Kitą pirmadienį, spalio 23 dieną, bus pargabenti dar trys delfinai: Argas, Perla ir Baltis. Graikijoje liks dar septyni jūros žinduoliai.

Pasak Jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, kol delfinai aklimatizuosis rekonstruotame baseine, delfinariume toliau darbuosis statybininkai. GRYNAS.lt jau rašė, jog delfinariumas po rekonstrukcijos turės ir delfinų terapijos centrą.

„Norint priimti lankytojus, reikia sutvarkyti jiems skirtą infrastruktūrą, – pasakojo direktorė. – Tai yra fojė, tualetai, kavinės, kasos, delfinariumo prieigos. Lankytojus galėsime priimti tada, kai delfinariumo rekonstrukcijos I etapą tinkamą naudojimui pripažins Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.“

Delfinams - tris kartus daugiau erdvės

Visą delfinariumo rekonstrukciją planuojama baigti 2015 metais.
„Daug kas mano, kad rekonstruojamas tik tas apvalusis pastatas, kuriame yra žiūrovų salė, – sako Olga Žalienė. – Tačiau vyksta ne tik rekonstrukciją, bet ir visiškai naujų objektų statyba: jau dabar yra iškilusios lagūnos po atviru dangumi, kurioje delfinai leis vasaras, tribūnos, klojamas cementas delfinų gyvenamuosiuose baseinuose ir delfinų terapijos centre.“

Po rekonstrukcijos delfinams skirtas bendras baseinų plotas padidės tris kartus. Tai, ir moderni vandens tiekimo ir valymo sistema, leis užtikrinti žymiai geresnes gyvūnų gyvenimo sąlygas. Viso delfinariumo rekonstrukcijos kaina – 40 milijonų litų, didžioji dalis finansuojama iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.