Reindžeriai taip pat vykdys aplinkos stebėseną, vertins būklę, organizuos teritorijos ir infrastruktūros priežiūrą ir tvarkymą, teiks pagalbą aplinkosauginę kontrolę vykdančioms institucijoms, kaups informaciją, kuri padės efektyviau saugoti teritoriją ir joje esančius gamtos ir kultūros paveldo objektus.

Jie teiks informaciją parko lankytojams, ves ekologinius edukacinius užsiėmimus ir ekskursijas Aukštadvario regioniniame parke.

Reindžerį parke galima atpažinti pagal specialią aprangą, kurią žymi skiriamieji ženklai su Aukštadvario regioninio parko logotipu.

Pagrindinis reindžerių tikslas – padėti vietos gyventojams laikytis saugomose teritorijose taikomų specialiųjų teisės aktų reikalavimų, ugdyti vietos gyventojų, parko lankytojų ir kitų suinteresuotų asmenų vertybinį parko tikslų supratimą ir kt.

Reindžerystė Lietuvoje - naujovė. Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos priėmė sprendimą saugomose teritorijose pradėti diegti prevencija pagrįstus reindžerių darbo principus. Pasaulyje reindžerystė jau turi senas tradicijas.