Pavyzdžiui šaškių žaidimas yra mėgstamas tiek vaikų, tiek tėvų bei senelių. Todėl visi kartu galėsite puikiai praleisti laiką, tuo pačiu susipažinsite su buityje besikaupiančiomis atliekomis bei joms suteiksite antrinį panaudojimą ir svarbiausia - turėsite ypatingas savo pačių sukurtas šaškes, prie kurių norėsis prisiliesti kas dieną.

Žaliavos šaškėms tikrai rasite kiekvienas savo buityje. Šaškių lentos pagrindui panaudokite gofruoto kartono dėžę, rėžtuku išpjaukite kvadrato ar stačiakampio formos lapą, priklausomai ar norėsite papildomai apipavidalinti šaškių lentas. Kartono lapo dydžio reikėtų tokio, kad šaškės lentos vienas kvadratinis laukelis būtų bent trijų centimetrų, kaip ir yra šiuose pavyzdžiuose. Tiesiog į mažesnius laukelius nebetilps kamšteliai-šaškės.
Šaškių lenta

Kas dieną vartojamų gėrimų - pieno, sulčių - pakuočių skirtingos spalvos kamštelius atsidėkite šaškėms. Skirtingo riebumo pienas ar kitokios rūšies sultys paprastai žymimos nevienodos spalvos kamšteliu. Savo buityje galbūt atrasite ir kitokių spalvų ir formų kamštelių, svarbu, kad kiekvienas žaidėjas turėtų po 12 šaškių. Jei matote, kad daugiausia kaupiasi vienos spalvos kamšteliai, o kitos - tik vos vienas du, tuomet kamšteliams kitą spalvą galima suteikti juos spalvinant markeriu ar apklijuojant.

Ant kartono lapo nusibraižius šaškių lentą reikės suklijuoti kontrastinės spalvos (kitokios nei pagrindo kartono spalva) kvadratėlius šachmatine tvarka. Šie kvadratėliai yra pagrindiniai šaškių lentos aksesuarai, suteikiantys šaškių lentai temą, spalvą, žaismingumą, priklausantį nuo Jūsų kūrybinės fantazijos.
Šaškių lenta
Šaškių lentoje, pavadinimu „Pasaulio gyvūnai", buvo panaudoti lipdukai, kuriuos neseniai dalino prekybos centre už nupirktą pirkinių kiekį, tad jų kaupėsi ir atlikdavo tikrai nemažai. Spalvingoms šaškių lentoms „Žalioji" ir „Pavasarinė" panaudotos popierinių servetėlių kartoninės pakuotės, kurių būna įvairiausių spalvų. Taip pat galite klijuoti ir vaiko mėgstamo personažo iškarpas iš žurnalo ir pan. Šaškių lentoms galima panaudoti net nuo statybų atlikusias medžiagas, pavyzdžiui, nuo saunos įrengimo atlikusi lipni aliuminio sandarinimo juosta puikiai tiko „Veidrodinės" šaškių lentos apipavidalinimui.
Šaškių lenta