Į Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos organizuotą „Povandeninę talką“ Balsio ežere susirinko gausybė entuziastų, nešinų įvairiaspalviais ir įvairiaformiais samteliais, pasipuošusių moderniais ir savadarbiais prožektoriais rinkosi vilniečiai, Nemenčinės gyventojai.

Ypač išradingą, iš močiutės užuolaidų pačių pasigamintą vėžiavimo įrangą demonstravo jaunatviška vėžiautojų komanda iš Šakių. Neapsieita ir be aprangos nuo lietaus madų demonstravimo. Išradingumas liejosi per kraštus: buvo ir įvairiai suraišiotų skraisčių, ir drabužių iš polietileninių maišų, ir kelininkų, geležinkeliečių aprangos detalių, kai kurie atvyko pasidabinę profesionalia žvejų apranga.
O kai kurie vėžiautojai laikėsi taisyklės: „Kuo mažiau apsirengęs, tuo mažiau drabužių sušlapsi.“

Entuziazmas ir energija talkoje virte virė.

Nekantraujantiems talkos dalyviams vis dėlto pirmiausia teko išklausyti trumpą paskaitą apie invazines augalų ir gyvūnų rūšis Lietuvoje, rainuotuosius vėžius, vėžiavimo būdus. Juk svarbu, kad būtų gaudomi tik rainuotieji vėžiai – mūsų krašto plačiažnyplių ir siauražnyplių vėžių dar kol kas gaudyti negalima.
Vėliau talkos dalyviams išdalintas masalas bei degantys fakelai.
Balsio ežero pakrantės sužibo ugnelėmis, prasidėo „rainių medžioklė“.

Ežero pakrantėje buvo įkurtas laužas, užkaistas vanduo laimikiui.
Lietus tai lengvai krikštijo, tai gausiai laistė, tačiau jis netrukdė, nes žvelgdami į verdančią vėžių sriubą, lietaus niekas net nepastebėjo. Vėžiautojai talkininkai dalijosi įspūdžiais, patirtimi, ragavo „užsieninius“ vėžius ir kūrė planus, kuriame dar Lietuvos ežere padaryti tokią talką.
Aktyvus talkos dalyvis Simas organizatorius  patikino, jog tokią talką padarys ir su savo draugais.

Daugiausiai rainuotųjų vėžių surinko vilniečių komanda (nuotraukoje). Jų laimikis - 146 „rainiai“! Bendrai akcijos metu surinkta virš 1000 rainuotųjų vėžių.