Tyrimai atskleidė kelis dalykus apie gyvūnų šeimininkų asmenybes:

1. Žuvyčių šeimininkai yra laimingiausi, šunų šeimininkai yra linksmiausi, kačių šeimininkai yra labiausiai patikimi ir jautrūs, roplių šeimininkai yra labiausiai nepriklausomi.

2. Šunų šeimininkai yra 15 proc. labiau ekstravertai, 13 proc. labiau malonūs ir 11 proc. labiau sąžiningi negu kačių šeimininkai. Kačių šeimininkai yra 12 proc. labiau nervingi ir 11 proc. labiau atviri negu šunų šeimininkai.

3. Anot tyrėjo Richardo Wisemano, žmonės mato savo gyvūnų asmenybes kaip atspindį savos asmenybės. Taigi greičiausias būdas sužinoti, kaip žmogus įsivaizduoja save, paklausti, kaip jis apibūdintų savo gyvūno temperamentą.

4. Galima atskirti liberalą nuo konservatoriaus pagal šunų veislę. Mokslininkai susiejo politines pažiūras ir šunis. Buvo pastebėta, kad liberalai nori šuns, kuris yra švelnus ir jie galėtų atlikti priežiūros funkcijas. Be to, jie siekia, kad šuo nesijaustų esantis šeimininko šešėlyje. Konservatoriai nori šuns, kuris būtų ištikimas ir paklusnus.

5. Šunų šeimininkai yra sveikesni. Tyrimai įrodė, kad jie moka geriau susitvarkyti su kasdieniu stresu, moka atsipalaiduoti ir jiems daug rečiau diagnozuojama depresija.

6. Žmogus gali būti toks pats gąsdinantis kaip juo šuo. Tyrimai rodo, kad kuo nemalonesnis žmogus yra, tuo jis renkasi agresyvesnį šunį. Ir tai dar kartą įrodo, kad šuns ir žmogaus charakterio savybės yra susijusios.
Piktas šuo

7. Tyrimai nustatė, kokie žmonės nesurenka šunų išmatų. Dažniausiai tai yra vyrai, turintys žemesnes pajamas, ir tie, kurie paleidžia šunį nuo pavadėlio. Daugiausiai ekskrementus surenka moterys (58,2 proc.), turintys didesnes pajamas (68,7 proc.) ir tie, kurie augintinius veda su pavadėliu (72,6 proc.)