Kaip rašo thedodo.com, plaukdamas valtele, vyrukas vandenyje pastebėjo keistą rudą padarą. Iš pradžių pamanė, kad tai bebras, nes šių vietos apylinkėse itin daug. Tačiau priplaukęs arčiau atkreipė dėmesį į iš vandens kyšančias ausis ir žymiai didesnį nei bebro kūną po vandeniu. 

„Kai aš priartėjau, gyvūnas nepanėrė, ką įprastai daro bebrai. Įsižiūrėjęs pamačiau gyvūno kyšančias ausis, tuomet ir supratau, kad tai jaunas briedis“, - pasakojo L. Snyderis.

Vos kelių dienų briedis kažkokiu būdu įkrito į siaurą upės ruožą ir sunkiai kovojo bandydamas išlaikyti galvą virš vandens. Dėl stačiai iškart kylančių upės šlaitų briedžio jaunikliui tapo nebeįmanoma išlipti iš vandens pačiam.

Įdomu tai, kad upėje plaukęs vyras toliau ant upės šlaito pastebėjo ir briedžio mamą, stebinčią vandenyje besikapanojantį jauniklį, tačiau negalinčią jam padėti. Žinant kaip gyvūnai saugo savo jauniklius, briedė galėjo pulti žmogų, padedantį jos jaunikliui, tačiau L. Snyderis rizikavo ir briedžio jaunikliui suteikė pagalbą.

„Įsitempiau briedžio jauniklį į savo valtelę – jis tankiai kvėpavo, bandydamas atgauti orą ir ramiai gulėjo ant valties dugno, mačiau, kaip gyvūnas dreba“, - pasakojo briedžio jauniklį išgelbėjęs vyras.

Priplaukęs prie kranto, vyras briedės jauniklį iškėlė į krantą ir dar palydėjo akimis, kaip jo motina jį pasitiko.

„Džiaugiuosi, kad atsiradau laiku ir tinkamoje vietoje“, - sakė briedės jauniklį išgelbėjęs vyras.