Niekas nebuvo subadytas ragais, bet trys žmonės – 19-metė iš Valensijos Ispanijoje, 48 metų vyras iš Niujorko ir 46 metų vyras iš Peislio Škotijoje – patyrė galvos sužeidimus, pranešė Šiaurės Ispanijos Navaros regiono vyriausybė.

33 metų ispanas išsinarino dešinį petį, o dar trys ispanai patyrė veido ar kelio sumušimus ar žaizdas.
Citata
Buvo stipru. Vargiai turi laiko pagalvoti apie tai, kas vyksta, tiesiog koncentruojiesi į tai, kad neatsitrenktum į žmones.

Septyni sužeistieji įvykio vietoje gavo pirmąją pagalbą ir greitosios pagalbos automobiliais buvo nuvežti į ligoninę. Medikai jų sužeidimų nelaiko rimtais.

Šeši buliai iš rančos „Jandilla“ rytinėje Badachoso provincijoje 850 m kelią iš aptvaro į Pamplonos koridos areną vienu būriu nubėgo per dvi minutes ir 56 sekundes.

Buliai, kurie sveria nuo 510 iki 595 kg, po pietų arenoje bus nužudyti.

Artėjant gyvuliams ir kilus panikai, šimtai bėgikų susidūrė vieni su kitais ar stumdė vieni kitus sau iš kelio.

„Buvo stipru. Vargiai turi laiko pagalvoti apie tai, kas vyksta, tiesiog koncentruojiesi į tai, kad neatsitrenktum į žmones“, – sakė 27 metų baro padavėjas ir teisės studentas Jonathanas Sweeney iš Los Andželo, kuris pirmą kartą dalyvavęs bulių bėgime.

Penktadienio bėgimas buvo penktas per devynias dienas truksiantį San Fermino festivalį, kurį išgarsino 1926 metais išleistas Ernesto Hemingway romanas „Fiesta“.

San Fermino festivalis – svaiginamos devynios linksmybių ir adrenalino dienos – kasmet į 300 tūkst. gyventojų turinčią Pamploną pritraukia šimtus tūkstančių žmonių iš viso pasaulio.

Nuo 1911 metų, kai registruojami tokie atvejai, per bulių bėgimus žuvo 15 žmonių. Praėjusį kartą žmogus žuvo prieš penkerius metus – bulius vienam 27 metų ispanui subadė į kaklą, širdį ir plaučius.

Gyvūnų teisių aktyvistai labai nepritaria tokioms tradicijoms. Šįmet apie 150 žmonių užpildė San Fermino festivalio pagrindinę aikštę, pasipuošę bulių ragais bei laikydami rankose užrašus įvairiomis kalbomis: „Tu bėgi, o buliai žūsta.“