Prorektorius įsitikinęs, jog bendradarbiavimas su ispanais praplėstų LSMU rengiamų žuvininkystės specialistų akiratį bei atvertų puikias galimybes tobulėti, taip pat sustiprintų tarptautinį bendradarbiavimą, teigiama LSMU pranešime spaudai.

Susitikti su V. Kantorovičiumi panoro LSMU padalinių vadovai, Tarptautinių ryšių ir studijų centro Užsieniečių studijų skyriaus tarptautinių programų koordinatorė G. Diliūnienė, šiuo projektu susidomėję GTF studentai L. Angulova, A. Staniulevičius, V. Lindžiūtė, J. Pečiulytė.

Buvo tariamasi dėl studentų praktikų atlikimo galimybių Ispanijoje žuvininkystės ūkiuose, mokslinių tyrimų vykdymo galimybių ir stažuočių.

LSMU veiklas svečiui pristatė LSMU Veterinarijos akademijos kancleris prof. H. Žilinskas. Studentus, norinčius įsidarbinti, pristatė VF dekanė prof. V. Riškevičienė ir GTF dekanas doc. R. Stankevičius.
Svečias lankėsi Maisto saugos ir kokybės katedroje (vadovas – prof. M. Malakauskas), bendravo su Maisto saugos ir kokybės katedros prof. A. Stimbiriu, Akvakultūrų laboratorijoje susitiko su prof. R. Gružausku ir M. Paleckaičiu, Mikrobiologijos laboratorijos aktualijas aptarė su prof. M. Ružausku, Virusologijos laboratorijoje bendravo su dr. D. Zieniumi, Patobiologijos katedroje susitiko su katedros vedėju prof. S. Petkevičiumi.

GTF dekanas doc. dr. R. Stankevičius tikino, jog labai džiugu, kad svečio iš Ispanijos ilgai trukusios žuvininkystės specialistų paieškos Europoje baigėsi būtent LSMU VA. Netradiciniu ir nespecifiniu eršketų auginimu susidomėjęs V. Kantorovičius ieškojo šešių darbuotojų, kurie pradėtų eršketų auginimą bei veisimą jam priklausančiame žuvininkystės ūkyje Ispanijoje.

Po mėnesio į Ispaniją išvyks pirmieji specialistai iš LSMU, kurie, pasisėmę praktikos, žinių parveš į Lietuvą bei galės konsultuoti eršketų auginimo ir veisimo klausimais. GTF dekano teigimu, ilgainiui Ispanijoje papildomas praktikas galės atlikti ir daugiau Universiteto studentų, o LSMU absolventams svečias pažadėjo įkurti net kelias darbo vietas.