Atrinkusi geriausius atsiųstus logotipus, Aplinkos ministerijos specialistų komisija kreipėsi į jų autorius, prašydama patikslinti idėjas, patobulinti logotipus. Dabar prašoma visuomenės patarimo, kuris iš pasiūlytų logotipų geriausiai atitinka „Žvejybos rojaus“ idėją.

Balsuoti galite iki vasario 8 d. GRYNAS.lt apklausos rezultatai padės komisijai apsispręsti ir išrinkti „Žvejybos rojaus“ simbolį – projekto logotipą.

Konkurso laimėtojui ar laimėtojams, kurių idėjų pagrindu bus kuriamas „Žvejybos rojaus“ logotipas, atiteks Aplinkos ministerijos firminis odinis krepšys su dovanomis. Laimėjusio logotipo idėjos aprašymas ir laimėtojo vardas ir pavardė bus skelbiami viešai.

Komisijos sprendimu, ketvirtadienį įtraukiame dar vieną logotipą. Jis atsiųstas pavėluotai, bet komisija nusprendė, kad verta sužinoti GRYNAS.lt skaitytojų vertinimą.


GRYNAS.lt primena, kad žvejybos rojus bus kuriamas Zarasų ir Molėtų rajonuose. Nugalėtojai išrinkti pagal šešis kriterijus: vandens telkinių plotą ir įvairovę, žuvų išteklius, gyvosios gamtos apsaugos lygį, projekto įtaką turizmo plėtrai regione, atitikimą nacionaliniams turizmo plėtros prioritetams ir esamą turizmo infrastruktūrą (stovyklavietes, kelius, kaimo turizmo sodybas, viešbučius, maitinimo įstaigas ir t.t.).

Iš viso konkurse dalyvavo 22 savivaldybės, pareiškusios norą savo rajono ežeruose priveisti žuvų ir sukurti atitinkamą infrastruktūrą, kuri tenkintų ne tik lietuvaičių, bet ir užsieniečių žvejų poreikius, kad jie atvyktų žvejoti kartu su savo šeimomis, artimaisiais, kad net ir nežvejojantys žvejų rojuje rastų sau pramogų, turėtų kur pailsėti.

Molėtuose ir Zarasuose numatoma gausiai įveisti žuvų, sukurti su žvejyba susijusių paslaugų infrastruktūrą, inicijuoti viešosios (kelių, privažiavimų, stovyklaviečių, prieplaukų, kt.) infrastruktūros plėtrą, gerinti turizmo rinkodarą, visuomenės aplinkosauginį švietimą ir viešinimą.