Čempionate lygių nebuvo VSAT Ignalinos atominės elektrinės (AE) apsaugos rinktinės kinologo Kazimiero Alėjūno penkerių metų vokiečių aviganiui Rokiui. Antrą vietą iškovojo toje pat rinktinėje tarnaujanti šešerių metų vokiečių aviganė Jara, kurią dresuoja kinologas Rimantas Minkštimas. Trečias buvo tos pačios VSAT Ignalinos AE apsaugos rinktinės kinologės Ingos Veličkos penkerių metų vokiečių aviganis Ringo.

Iškilmingo čempionato uždarymo metu visi trys prizines vietas užėmę keturkojai pasipuošė medaliais ir buvo apdovanoti skanėstais bei maisto atsargomis. Jų šeimininkams įteiktos taurės ir diplomai.

Iš viso dėl nugalėtojų vardo varžėsi 14 kinologų su tarnybiniais šunimis iš VSAT Ignalinos, Varėnos, Pakrančių apsaugos ir Ignalinos AE apsaugos rinktinių bei Lietuvos kariuomenės ir Vadovybės apsaugos departamento.
Citata
Jei narkotikų ar asmenų paieškos čempionatuose galimos įvairios klaidos, jose neretai keturkojai šokinėja ir azartiškai lodami parodo aptikę ieškomą daiktą, tai sprogmenų paieškoje kiekviena klaida ar neteisingas judesys gali baigtis tragiškai.

Šunys dvi dienas demonstravo savo sugebėjimus ieškodami sprogmenų bei ginklų numatytoje teritorijoje, patalpose, transporto priemonėse ir bagaže. Varžybų organizatoriai keturkojams parengė rimtų išbandymų. Jiems teko ieškoti įvairių gamintojų trotilo, plastito, emsito, dinamono, parako, detonuojančių virvučių, ginklų, šaudmenų, granatų bei minų.

Pasak VSAT kinologinės veiklos organizavimo vadovo Žydrūno Karčiausko, tokiose varžybose itin svarbus kinologų bei jų augintinių psichologinis pasiruošimas bei susikaupimas. Jei narkotikų ar asmenų paieškos čempionatuose galimos įvairios klaidos, jose neretai keturkojai šokinėja ir azartiškai lodami parodo aptikę ieškomą daiktą, tai sprogmenų paieškoje kiekviena klaida ar neteisingas judesys gali baigtis tragiškai.

Tarnybinis keturkojis, aptikęs paslėptas sprogstamąsias medžiagas ar ginklus, turi neliesti įtartino daikto, ramiai atsisėsti arba atsigulti šalia ir neloti.