Lytiniai santykiai su gyvūnais beveik visur kitur Europoje yra uždrausti.

Danijos žemės ūkio ministras Danas Jorgensenas teigė, jog jis pasirūpins, kad toks iškrypimas šalyje būtų uždraustas ir užtaisys spragą šalies įstatymuose. Tą padaryti jį spaudžia ir tarptautinė bendruomenė.

Danijos dienraščiui „Ekstra Bladet“ ministras teigė: „Aš nusprendžiau, kad metas uždrausti lytinius santykius su gyvūnais. Tai turi būti traktuojama kaip gyvūno užpuolimas, prievarta prieš gyvūną, nes juk gyvūnas natūraliai negali sutikti atlikti lytinį aktą. Ši spraga taip pat kenkia šalies reputacijai, kai kitose šalyse tokia praktika yra draudžiama, o mūsų šalyje – leidžiama“, - kalbėjo D. Jorgensenas.

Paskutinė kompanijos „Gallup“ apklausa parodė, jog 76 proc. danų pasisako prieš zoofiliją ir nori, kad būtų pakeistas šalyje galiojantis Gyvūnų gerovės įstatymas. Įstatymo pakitimai, kuriais uždraudžiama zoofilija, parlamentui bus pristatyti 2015-aisiais.
Ožkos kaime
Danijos gyvūnų teisių aktyvistų grupės atstovė Karolina Lundstrom žurnalistams teigė, jog „vyriausybė nesiima visų reikiamų veiksmų gyvūnams apsaugoti“.
D. Jorgensenas
Tai turi būti traktuojama kaip gyvūno užpuolimas, prievarta prieš gyvūną, nes juk gyvūnas natūraliai negali sutikti atlikti lytinį aktą.

Lytiniai santykiai su gyvūnais Didžiojoje Britanijoje uždrausti dar 1290-aisiais, karaliaus Edvardo I-ojo. Prancūzija, Vokietija, Belgija ir Olandija, Suomija, Vengrija ir Rumunija tokį punktą savo įstatymuose įrašė per paskutinį dešimtmetį. Vokietijoje zoofilija buvo uždrausta 2012-aisiais.

GRYNAS.lt yra rašęs, jog vos prieš metus zoofiliją uždrausti nutarė ir Švedija. Tai įgyvendinta tik šių metų pavasarį.
O kaipgi Lietuva?

Dar 1997-aisiais Lietuvos Seimo patvirtintame Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatyme prie žiauraus elgesio su gyvūnais priskiriami ir „zoofiliniai veiksmai su gyvūnais“.

Taigi, Lietuvoje tokia įstatymo spraga nėra palikta.