Įveikus išbandymą aukščiu, užlipus serpantininiais laiptais į aukščiausią bokštą Lietuvoje, kvapą užgniauš ir nuo bokšto atsiveriantys vaizdai, pranešime spaudai informuoja Molėtų rajono savivaldybė.

Pirmą kartą Lietuvoje bus galima savo akimis iš labai aukštai pamatyti Siesarties hidrografinį draustinį, apimantį takoskyrinį Siesarties ežerą (su salomis ir pusiasaliais), jo apyežerį. Taip pat bus galima apžvelgti miškingą ir ežeringą kraštovaizdį, pasižymintį unikaliais pusiasaliais, salomis, retų rūšių augalais, gyvūnais bei kitomis gamtos vertybėmis. Be to, matysis Lakajų kraštovaizdžio draustinis, apimantis Baltųjų ir Juodųjų Lakajų ežerų duburius.

Bokšto prieigas puošia mažosios architektūros elementai, atsikvėpti kviečia lauko baldai, kuriems architektūriniai sprendiniai parinkti atsižvelgiant į Labanoro regioninio parko apžvalgos bokšto architektūrą.

Bokštas pastatytas įgyvendinant Europos Sąjungos struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto lėšomis finansuojamą projektą „Saugomų teritorijų tvarkymas (II etapas)“. Projektą vykdė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos kartu su Molėtų rajono savivaldybės administracija ir Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcija.

Bokštas įrengtas šalia Mindūnų kempingo: (599252, 6121575 (LKS) 55.219713, 25.559873 (WGS) 55° 13' 10.97", 25° 33' 35.54" (WGS). Ties krašto keliu Molėtai – Kaltanėnai – Ignalina ir Muziejaus g. sankryža, Mindūnuose (Molėtų r.) pastatyti du kelio ženklai „Krypties rodyklė į lankytiną vietą“.

Daugiau apie šį bokštą galite paskaityti ČIA.