Kaip rašo portalas thedodo.com, gatvėje gyvenančiam jaunikliui ir taip gyvenimas nebuvo lengvas, tačiau kai atsitiktinai įklimpo į derva padengtą kelią, atrodė, kad išeities nebėra. Vis dėlto geri žmonės gyvūno nepaliko nugaišti ir ištiesė pagalbos ranką. „Animal Aid“ savanoriams šunelį teko keturiskart prausti augaliniame aliejuje tam, kad būtų įmanoma nuo šuns kūno atskirti sukietėjusius dervos gabalus, kurie ilgainiui būtų taip užspaudę gyvūną, kad jis būtų nugaišęs.

Gyvūną prausė ir nuo jo dervos gabalus nuiminėjo net keturi gyvūnų gelbėtojai. Vėliau po šių procedūrų šuo buvo dar kartą nupraustas vandeniu ir muilu. Galiausiai pavyko visiškai išvalyti jauniklio kailį.

Dėl rūpestingų gyvūnų mylėtojų šiam šuneliui suteiktas antras šansas gyventi.

„Youtube“ patalpintas trumpas vaizdo įrašas apie šunelio gelbėjimo operaciją nepaliko abejingų. Ne vienas internautas žavėjosi kilniu savanorių darbu ir neslėpė, kad žiūrint šiuos vaizdus vos neišspaudė ašaros.

„Jeigu tik turėčiau pinigų, norėčiau, kad man šį šunelį parplukdintų laivu iš Indijos į Jungtinę Karalystę, tikrai norėčiau jį auginti pas save namuose“, - tokį įrašą paliko viena internautė.