1. Bazilikas

Šis visų pamėgtas prieskonis turi aitrų kvapą ir yra nustatyta, jog eterinis bazilikų aliejus labai nepatinka uodams. Taip pat manoma, kad jeigu baziliko vazonėlis stovės prie lango ar durų slenksčio, jis atbaidys uodus ir šie neskris į patalpas.
Bazilikas ant palangės

2. Levandos

Jeigu levandų aliejumi patepsite odą, apsisaugosite nuo uodų, mašalų ir kitų vabzdžių. Jeigu jums jau įgėlė, nelaukdami odą patepkite trupučiu gryno aliejaus, jis apmalšins skausmą ir niežėjimą, apsaugos nuo infekcijos.
Levandos

3. Katžolė

Katžolė ne tik beprotiškai patinka katėms. Ji neigiamai veikia uodus. Auginamos namuose katžolės pasižymi repelentiniu poveikiu, puikiai gelbstinčiu nuo uodų, kai kurių musių rūšių, skruzdėlių, net tarakonų. Reikėtų neužmiršti, kad ši savybė būdinga tik gyviems augalams, todėl tikėtis apsaugos nuo vabzdžių patrynus lapais odą, neverta.
Katžolė

4. Citrinžolė

Citrinžolės – tai citrina kvepiantys augalai iš Azijos. Jų aliejaus šiukštu negalima gerti, o naudojant išoriškai būtina atskiesti. Citrinžolių eterinis aliejus – natūrali vabzdžius atbaidanti medžiaga. Jis įeina į pleistrų, klijuojamų ant odos ar drabužių, sudėtį.
Citrinžolė

5. Pipirmėtė

Tai yra labai stiprų kvapą turintis augalas. Būtent ši jo savybė yra tinkama uodų atbaidymui. Šių augalų eterinis aliejus bus puiki priemonė nuo kraujasiurbių, be to, pipirmėtės padeda ir nuo vabzdžių įkandimo – tą vietą tereikia patrinti šviežiu mėtos lapeliu.
Pipirmėtė

6. Melisa

Šis vaistinis augalas, kuris naudojamas gydymui, turi malonų citrinų kvapą, todėl puikiai tinka uodų baidymui. Melisos eterinis aliejus atpalaiduoja ir suteikia jėgų. Manoma, jog jis ne tik gaivina patalpą, bet ir atbaido uodus.
Melisa