Nors auksaspalviai retriveriai yra labai meilūs ir itin mėgstami kaip keturkojai augintiniai, nuo seno jie turi ir ne itin sumanaus, šiek tiek kvailoko šuns reputaciją, o šios veislės atstovas Fritzas puikiai patvirtina šį stereotipą - taip teigia užsienio naujienų portalai.

Fritzas labai mėgsta žmonių maistą – hamburgerius, dešrainius, tako paplotėlius ar netgi spurgas, tačiau jam tikrai nesiseka šio maisto gaudyti, kai jis metamas iš šeimininkų rankų. Itin reto smagumo vaizdo klipukas tapo virusiniu ir plačiai pasklido po įvairius socialinius tinklus.

„Res Canes“ šunų mokyklos trenerė, šunų elgesio specialistė Agnė Jazukevičiūtė teigė, kad visi šunys yra skirtingi ir skirtingu greičiu atlieka užduotis.

„Pirmąkart girdžiu, kad jie yra kvaili šunys. Aš apskritai mėgstu sakyti, kad nėra kvailų šunų. Tiesiog vienas užtrunka ilgiau, kitas lėčiau atlikdamas tą pačią užduotį. Kaip ir mes, žmonės, nes visi esame asmenybės ir visi skirtingi“, - sakė A. Jazukevičiūtė.

Anot jos, kai kuriems šunims reikia mokytis gaudyti maistą, nes ne visiems tai išeina natūraliai.

„Panašu, kad šuo dėl to, kad nesugauna maisto ne itin stresuoja ir vis bando gaudyti metamą gardėsį. Ar šuo aklas? Nemanau. Matosi, kaip žvilgsniu puikiai seką metamą gabalą. Man asmeniškai, tai panašiau į kokios judesių/ veiksmų koordinacijos sutrikimą nei aklumą ar tuo labiau kvailumą. Tiesa, turiu pastebėti, jog šuo atrodo jau nebe jaunuolis. Jeigu tai naujas triukas, jam tikrai gali būti gerokai sunkiau susikaupti ir viską atlikti taisyklingai. Gaudyti daiktus ore šuo būna taip pat mokomas, ne visiem tai išeina be pastangų ir natūraliai“, - pasakojo dresuotoja.