„Šiuo metu, prieš prasidedant vasaros sezonui, mums, aplinkosaugininkams, karščiausi pajūrio reikalai yra arčiausiai kūno. Tai ir audrų apardytos pakrantės bei paplūdimiai, ir maksimalus priešgaisrinės apsaugos Kuršių nerijos nacionalinio parko miškuose stiprinimas, ir šių miškų perdavimas Kretingos miškų urėdijai, ir daugybė įvairiausių ne tik aplinkosauginių, bet ūkinių galvosūkių, kuriems spręsti telkiame ir mūsų, ir Klaipėdos bei Neringos savivaldybių pastangas“, – sako Kęstutis Trečiokas.

Viena pagrindinių ministro susitikimo su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku temų – audrų nuniokotų jūros krantų ir paplūdimių atkūrimas. Šiam tikslui uostamiesčio savivaldybei Aplinkos ministerija šiemet skyrė dvigubai daugiau lėšų nei pernai – 65 tūkst. eurų (2014 m. – 29 tūkst. eurų). Ministro žodžiais, šie iš Aplinkos apsaugos rėmimo programos skirti pinigai sudaro du trečdalius reikiamos sumos, o dar 30 proc. turi skirti savivaldybė. „Ji pati ir nuspręs, kaip panaudoti tą savo trečdalį. Pavyzdžiui, audrų apardytai pakrančių infrastruktūrai sutvarkyti“, – sako Kęstutis Trečiokas.

Dar viena susitikimų su meru tema – Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojo bilietas. Dėl jo viešojoje erdvėje buvo sulaužyta ne viena ietis. Pasak ministro, nebus jokios prievolės pirkti šį bilietą. Jį Kuršių nerijos nacionalinio parko lankytojams bus siūloma įsigyti tik savanoriškumo principu. Kiekvienas, įsigijęs lankytojo bilietą, prisidės prie šio parko, mūsų nacionalinio turto, tvarkymo.

Kartu su ministru pajūryje lankosi viceministras Linas Jonauskas ir Aplinkos ministerijos Miškų departamento direktorius Valdas Vaičiūnas.