Organizatoriai paruošė tokią pranešimų programą:

Kaip atskirti voro paukštėdos lytį? Pranešimo autorius Mindaugas Maurukas pasakos kaip išsiaiškinti Jūsų augintinio lytį. Studijuodamas biologiją M. Maurukas įsigilino į voro sandarą iš kitos pusės – voro išnara padės išsiaiškinti ar auginate „Jį“ ar „Ją“. 

Gamtosauginis vaikų auklėjimas. Lina Marmaitė, žurnalo vaikams apie gamtą „Lututė“ redaktorė pasakos apie savo patirtį dirbant su vaikais. Kokios idėjos kyla vaikams pirmą kartą pamačius gyvatės išnarą ar briedžio ragus. Kam to reikia ir kodėl tai svarbu.

Egzotiniai gyvūnai filmuose. Apie tai ką matome kino ekranuose ir kas pateikiama kaip didžiausi siaubūnai pasakos garsus kino kritikas Marijus Kulvietis. Kartais pats nekalčiausias padaras tampa baisiausiu piktadariu.

Naminiai ežiai – kas, kur ir kodėl? Pirmuosius žingsnius žengiančio veislyno „Baltijos ežiai“ atstovas Tomas Suslovas supažindins su Afrikos nykštukiniais ežiais ir jų auginimo ypatybėmis. Kodėl pasirinko būtent tokį augintinį ir ar ežiai tikrai taip mėgsta pieną?

Jūrinių akvariumų paslaptys. Eduardas Sidikerskis - akvariumininkų klubo narys ir profesionalus žuvų veisėjas atskleis, kas slepiasi mažajame rife, iš kur ten tiek spalvų ar tokį kampelį akvariume lengva susikurti naujokui.

Vėžliai. Nors pavadinimas trumpas, bet tema plati. Tai įrodys Mantas Barauskas. Kuo ypatingi Manto augintiniai, ką reikia žinoti prieš įsigyjant mažą mielą vėžliuką?


Paslaptingas drugelių pasaulis.
Jurgita Krinickienė drugelių parodų organizatorė Lietuvoje  papasakos apie paslaptinga drugelių pasauli.

Kaip ir kiekvieną kartą konferencijoje veiks ir nariuotakojų ekspozicija, kad lankytojai galėtų paganyti akis per pertraukėlę.