Tvyrant karščiams, reikia papildomai pasirūpinti ir gyvūnais, mat jiems taip pat labai pavojingas perkaitimas ar saulės smūgis. Veterinarijos specialistų teigimu, labai svarbu, kad karštą dieną gyvūnai turėtų pakankamai vandens troškuliui numalšinti, o laikomi lauke – pavėsingą vietą pasislėpti nuo saulės.

Tvartuose ir paukščių fermose turi veikti efektyvios vėdinimo sistemos. Pastebėjus, kad gyvuliai neramūs, sutrikusi judesių koordinacija, reikėtų juos atvėsinti, apipilti vandeniu, nuvesti į pavėsį, duoti atsigerti. Būtina pasirūpinti ir apsauga nuo kraujasiurbių vabzdžių, nes per karščius jie gyvūnus puola intensyviau.

Karščių metu gyvūnų vežėjai ir palydovai neturėtų planuoti ilgų kelionių, o jeigu tai neišvengiama – stengtis vežti gyvūnus anksti ryte arba kuo vėliau vakare. Vežti gyvūnus reikia tik tam pritaikytomis transporto priemonėmis, kuriose būtų įrengtos girdymo, vėdinimo, temperatūros kontrolės sistemos ir duomenų registravimo įrenginiai, funkcionuotų aliarmo sistema, įsijungianti ir pranešanti vairuotojui, jei temperatūra pasiekia aukščiausią ar žemiausią ribą.

Gyvūnų augintinių savininkai taip pat turėtų būti dėmesingesni. Veterinarijos specialistai rekomenduoja ilgesnius pasivaikščiojimus nukelti vakarui ar ankstyvam rytui, kai oro temperatūra žemesnė. Išsiruošus į kelionę ar ilgesnį pasivaikščiojimą, reiktų paimti vandens ne tik sau, bet ir augintiniui atsigaivinti.

Reiktų prisiminti, kad negalima palikti augintinių uždarytų automobiliuose, voljeruose, kuriuose jie negali pasislėpti šešėlyje, neturi prieigos prie vandens, ar kitomis sąlygomis, kur jiems grėstų perkaitimas. Pasivaikščiojimai su augintiniais ant įkaitusio paplūdimio smėlio ar kelio dangos, taip pat gali būtų gyvūnams nemalonūs.

Šunų lekavimas yra vienas iš temperatūros reguliavimo būdų, todėl ypač svarbu įvertinti antsnukio naudojimo būtinybę, prireikus rinktis medžiaginius antsnukius. Veterinarijos specialistų nuomone, karštasis metų laikas pats tinkamiausias trumpinti ilgaplaukių augintinių kailį.