„Su miestų šilumos tinklais organizuojama akcija jau tampa tradicine, o gyventojų aktyvumas vis auga. Nors surinktų medelių užteko vos vienai minutei, ši iniciatyva kaskart parodo žmonėms, kad tvarkydami savo namus ir kiemus ne tik pagražiname aplinką, bet ir kiekvienas galime prisidėti prie šalies energetinės nepriklausomybės plėtros ir mažesnių šildymo kainų“, - apie akciją pasakoja vienas jos organizatorių miestui biokurą tiečiančios miškų valdymo bendrovės „Timbex“ biokuro plėtros direktorius Egidijus Gaidamavičius.

Daugiausia eglučių į šilumos tinklus pristačiusiam moksleivių kolektyvui bendrovė netrukus įteiks simbolinę dovaną – dėžę saldainių.

„Žemos šildymo kainos gyventojams, ekologija ir energetinė nepriklausomybė, kurią kuria kiekvienas miesto gyventojas – tai vertybės, kurias stengiamės puoselėti ne tik dirbdami kasdieninius darbus, bet ir sukdamiesi švenčių džiaugsmuose ir rūpesčiuose“, - teigia E. Gaidamavičius.

Bendrovė biokurą tiekia Tauragės, Varėnos, Birštono ir Lazdijų šilumos tinklams. Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos gruodžio mėnesio duomenimis, šiose savivaldybėse šilumos kainos yra vienos mažiausių šalyje.

Kasmet Lietuvos miškuose susidaro apie 2,5 mln. kietmetrių šakų, krituolių, kelmų. Jų energetinė vertė – 5 TWh arba pusė šalies centralizuotai tiekiamos šilumos poreikio. Kol kas biokurui panaudojama vos dešimtadalis miško atliekų. Be to, šalies medynuose kasmet priauga iki 7 mln. kubinių metrų medienos, o visiškai aprūpinti visos šalies šilumos ūkius vietiniu kuru užtektų pusės to kiekio.