Įvertinus pusės miestų, kuriuose kamšteliai buvo renkami (Panevėžio, Šiaulių, Mažeikių ir Klaipėdos) rezultatus pirmavo Joniškio „Saulės“ gimnazija.
Apskritai Šiaulių rajone buvo surinkta 1334 kilogramai kamštelių.

„Tai keturis kartus daugiau nei pernai buvo surinkta Šiauliuose. Daugiausia kamštelių atkeliavo iš Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos. Ši komanda, pristačiusi net 413 kilogramų plastikinių butelių kamštelių, kol kas yra finalo lyderė, - rašė konkurso organizatoriai. - Joniškiečiai atvažiavo didžiuliu autobusu, pilna bagažine kamštelių maišų. Vaikai juos visus sunešė. Vaizdas vertas milijono – kaip darbštuoliai skruzdėliukai po maišą į rankas ir vorele vorele į „Plastą“ (plastiko perdirbimo fabrikas, - red. past.). Mes viską nufilmavome.“

Organizatorių teigimu, maišus su kamšteliais nešė, nešė ir nešė. Atrodė, kad jie niekada nesibaigs. Ar galite įsivaizduoti koks kiekis yra 1334 kilogramai?

Į įprastą bulvių maišą telpa apie 10 kilogramų kamštelių, vadinasi, vien Šiauliuose buvo surinkta daugiau nei 130 bulvių maišų. Didžiulė krūva.
Konkurso dalyvis
Per langą matosi plastiko konteineris. Dažnai matau, kaip viena moteris su kažkokiu pagaliu traukia butelius iš konteinerio, atsuka kamštelius ir meta butelį atgal.

„Dėkojame jums už tokį nenormalų konkursą, kuris visus užkniso“, - nepiktai juokavo vaikus atlydėję pedagogai.

Organizatoriai džiaugiasi, kad Šiaulių krašte labai daug „nenormalių“ žmonių – surinktų kamštelių kiekis pats kalba už save.

GRYNAS.lt primena, kokie darbai buvo sukurti praėjusių metų konkurse

Jau pradeda raustis po konteinerius

Tuo metu Mažeikiuose surinkta daug netinkamų kamštelių.

„Konkursui renkami spalvoti, kieti, neskaidrūs sulčių („tetrapakų“), „Coca- Cola“, alaus, vandens butelių, vadinamo HD plastiko kamšteliai. Tinka ir šampūno, jeigu yra raidelės HDPE arba tik HD, arba PE-HD“, - rašė konkurso organizatoriai.

Netinka skaidrūs, minkšti, lankstūs kamšteliai (nuo ploviklių, minkštiklių, šampūnų ant kurių yra raidės PP, nuo margarino, majonezo indelių, šampano butelių ir t.t. Taigi daliai mažeikiškių teko surinktus kamštelius perrinkti.

Mažeikiuose buvo surinkta šiek tiek daugiau nei 600 kilogramų, ir tai yra apie du kartus daugiau, palyginti su praėjusiais metais.

Klaipėdoje konkurso organizatoriai išgirdo linksmą istoriją: „Per langą matosi plastiko konteineris. Dažnai matau, kaip viena moteris su kažkokiu pagaliu traukia butelius iš konteinerio, atsuka kamštelius ir meta butelį atgal“, - pasakojo vienas konkurso dalyvis.

Tai patvirtina, kad „Kamštelių vajus“ – tikra manija, turinti ligos požymių.

„Bet mums patinka būti šios ligos sukėlėjais, o žmonės nori būti užsikrėtę kamštelių virusu, sako, kad tai juos sujungia, vienija, įneša į jų gyvenimą spalvų“, - tikina konkurso organizatoriai.

GRYNAS.lt primena, kad konkurso finalinis renginys, kurio metu bus dalinami pagrindiniai prizai ir dovanos, vyks Vilniuje, spalio 24 dieną, 18 val., PLC "Panorama", Saltoniškių g. 9, Centrinėje aikštėje.