DELFI atsiųstoje ir „Facebook“ paskelbtoje nuotraukoje autorius retoriškai klausia: „kas sakė, kad Vilnius - ne kaimas?“.

Vairavimo mokyklos „Autotakas“ vairavimo instruktorius Andrius GRYNAS.lt patikino, kad tai nėra išskirtinis dalykas, kaimo keliais toks transportas keliauja dažnai,  mieste užfiksuoti arklį su vadeliotoju tiesiog rečiau pasitaiko.

Vis dėlto, vairavimo instruktorius ramino, kad išsigąsti nėra ko – arklys su vadeliotoja yra pilnateisiai eismo dalyviai, jiems galioja tos pačios eismo taisyklės, kaip ir kitiems.

„Yra nustatyti reikalavimai, kaip toks transportas turi elgtis kelyje ir visai nesvarbu, ar tai yra rajono miestelis (kur galima tai dažniau pamatyti), ar sostinės gatvė. Galbūt iš kaimo koks nors diedukas atvažiavo į Vilnių“, - samprotavo pašnekovas.

Instruktoriaus teigimu, kitų transporto priemonių keleiviai, užfiksavę tokį reginį, turėtų atkreipti dėmesį, kad eismas vyksta žymiai lėčiau nei įprastai ir dėl to reikėtų laikytis saugaus atstumo ir greičio.

„Eismas vyksta dešiniuoju kraštu, vežimas turi atitinkamai būti pažymėtas – kaip ir automobiliai, gale raudonai, iš šono geltonai, iš priekio baltai, kad kitas eismo dalyvis suprastų, kad važiuoja keliu, jeigu veiksmas vyksta tamsoje“, - aiškino instruktorius.

Vadeliotojui su arkliu galioja lygiai tokie patys reikalavimai kaip ir automobiliui – jis negali važiuoti šaligatviu, privalo sustoti, kai dega raudona ir pan.

„Tai yra papildoma rizika dėl to, kad gyvūnas yra gyvūnas, jo prognozuoti negalima. Jis gali pasibaidyti ir pan., todėl reikėtų imtis didesnių saugumo priemonių – didesnio atstumo, galima rinktis galimybę apvažiuoti, jeigu tokia yra ir t.t.“, - apibendrindamas sakė vairavimo mokyklos instruktorius Andrius.

Vadeliotoja Vilniuje, Baltupiuose, Didlaukio gatvėje, sausio 10 d.

Kiek vėliau ta pati vadeliotoja buvo pastebėta Didlaukio gatvėje, Baltupiuose.