Kaip ir pernai, įvairiuose šalies miestuose ir miesteliuose mobilios klinikos veterinaras atliks pirminę kačių apžiūrą ir jei reiks, nukreips gydytis gyvūnus į veterinarijos gydyklą.

„Rūpinamės kačių sveikata ir visuomet skatiname profilaktiškai tikrinti savo augintinį. Būtent todėl jau antri metai suteikiame galimybę visiems Lietuvos kačių augintojams atvesti katę pas veterinarą nemokamai konsultacijai į Mobilią kačių kliniką”, - sako „Purina One“ prekės ženklo vadovė Lietuvoje Asta Tomaševičienė

Nuo balandžio 16 d. iki balandžio 30 d. kačių klinika ant ratų kasdien aplankys po du miestus. Su mobilia „Purina One“ klinika važinės profesionalus veterinaras Justas Kantoravičius UAB „CanisFelis” veterinarijos klinikos vadovas.

„Ankstesnio mobilios klinikos turo metu surinkti duomenys patvirtino anksčiau atlikto tyrimo rezultatus, kad dauguma šeimininkų savo augintinius pas veterinarą veda tik gyvūnui susirgus. Kita vertus, paaiškėjo, kad gyvūnai netinkamai šeriami, nes didžiuma per daug ėda ir per mažai juda, dėl to yra nutukę“, - apibendrino pernykščio kačių tikrinimo rezultatus J. Kantoravičius.

Šiais metais kampanijos atidarymą nuspręsta daryti Klaipėdoje. Palydėti mobilios kačių klinikos į turą po Lietuvą susirinko būrys pajūrio kačių šeimininkų. Šventės garbės svečias, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, perkirpdamas simbolinę juostelę pasidžiaugė netradicine privačia iniciatyva, kuri rūpinasi keturkojais miestų gyventojais. Patikrinti savo katės sveikatos suskubo ir Kristina Navickaitė -Tina šokių studijos „Tina dance” įkūrėja.

Kur toliau keliaus mobili kačių klinika, galima pamatyti socialiniame tinkle ir svetainėje iš anksto paskelbtame grafike. Šiandien iš Klaipėdos, nuo paminklo „Arka” klinika išvyks į Šilutę, o ryt sieks Tauragę, Raseinius vėliau Jurbarką.

Pasak, J.Kantoravičiaus, pernai, apžiūrėdami kates mobilioje klinikoje veterinarai praleido 90 valandų ir patikrino per 400 kačių. Kalbantis su šeimininkais paaiškėjo, kad katės dažniausiai šeriamos nesubalansuotais ir nevisaverčiais ėdalais ir tik rimčiau sutrikus katės sveikatai bei savininkui su augintiniu apsilankius veterinarijos klinikoje, pradedamas naudoti aukštesnės kokybės ėdalas.

Anot veterinaro, blogai, kad morčiui slopinti kačių savininkai dažniau pasirenka lengvesnį kelią ir naudoja hormoninius preparatus katėms, o ne sterilizuoja jas. Naudojant preparatus – katės neretai suserga augliais ir per anksti nugaišta.