Tarptautinėje kačių parodoje, kuri vyksta PLC „Mega“, lankytojams teko netradicinė užduotis – išrinkti į šeimininką panašiausią gyvūną ar atvirkščiai – nuspręsti, kuris šeimininkas labiausiai susitapatino su auginamomis katėmis. Čia lankytojai skyrė ypatingą dėmesį ir vertino ne tik veislines kates, bet ir pasitempusius jų šeimininkus.

„Man labai panaši buvo ta šeimininkė, kuri augina tokius į avytes panašius kačiukus. Kažkaip mielai ši pora žiūrisi“, - prisipažino kačių parodos lankytoja Irena.

Kiti renginyje sutikti kauniečiai Daina ir Linas sakė, jog savo balsą atidavė už pilką Meino meškėną ir jo šeimininkę. Anot šios poros, katinas atrodo labai piktas, o šeimininkė – labai linksma ir simpatiška, todėl jie įsivaizdavo, kaip ji atrodytų supykus. „Ko gero, taip pat kaip ir šis katinas“, - pridūrė porelė.

PLC „Mega“ vykstančioje kačių parodoje galima pasigrožėti beveik 250 katėmis. Paroda įdomi tuo, jog čia atvežtos ir egzotinės katės, kurias Lietuvoje laiko vienetai.

Kai kurie parodos dalyviai vietoje parduoda ir mažuosius veislinius kačiukus. Organizatoriai pasakoja, jog norintiems įsigyti katinėlį į namus, jo kaina čia yra apie 350 eurų, o veisimui skirtų kačių jauniklių kaina prasideda nuo 1000 eurų.

Šeštadienį lankytojai galėjo išvysti egzotinių veislių kačių šou, kuriame buvo pristatomos Burmilos, Somalio, Bombėjaus, Abisinijos, Bengalų kačių veislių atstovai. Sekmadienį vyks Miškinių veislių kačių pasirodymai, dalyvaus Amerikos riestaausės, Norvegijos miškinės, Sibiro, Meino meškėnų, Kurilų bobteilų kačių veislių atstovai.