„Šiais metais į mūsų organizuojamą tarptautinę parodą atvyks Kaune dar neviešėjusių veislių atstovai. Parodos lankytojai galės pasigrožėti grynaveislėmis škotų stačiaausėmis ir nulėpausėmis bei Tajų veislės katėmis. Nulėpausiai kačiukai – itin vertinami, nes yra reti: nulėpusių ausų bruožas išryškėja ne visų vadų kačiukams“, – komentavo tarptautinės kačių parodos organizatorė Beata Kudzevičienė.

Škotų nulėpausiai ir stačiaausiai yra vidutinio dydžio, apvalios galvos bei didelių akių, vyrauja trumpo ir ilgo plauko katės. Visi škotų nulėpausių kačiukai gimsta stačiomis ausimis, o tik po 3-4 savaičių ausys nulinksta arba išlieka stačios. Šios veislės katės yra švelnios ir ramaus būdo, jos mėgsta dėmesį.

Parodoje taip pat bus galima susipažinti su elegantiškomis ir grakščiomis Tajų veislės katėmis, kilusiomis iš Tailando. Jos labai panašios į Siamo, turi panašių spalvų trumpą kailį ir tamsesnes žymes ant snukučio, ausų ir galūnių, tačiau Tajų veislė - senesnė.
Škotų stačiaausė katė

Parodoje taip pat dalyvaus Meino meškėnai, britų ilgaplaukiai, didžiosios afroditės, selkirk reksai, Kanados sfinksai, persai, mekongo bobteilai ir kitos kilmingos katės. Katės į šią parodą atvyksta iš Lenkijos, Baltarusijos, Latvijos ir Lietuvos. Paroda veiks vasario 16-17 d. prekybos centre „Mega“. Lankytojai aplankyti parodą galės šeštadienį 10-18 val. ir sekmadienį 10.30-17.30 val.

Parodoje taip pat bus galima įsigyti 3-4 mėnesių amžiaus kilmingų kačiukų, pagilinti savo žinias apie dominančias veisles bei sužinoti apie šių keturkojų priežiūrą.

„Lietuvoje žmonės dažnai klysta tikėdami senu stereotipu, kad katės mėgsta pieną. Apie 70 proc. suaugusių grynaveislių kačių netoleruoja pieno laktozės: jų virškinamasis traktas jos neskaido. Tai – tik viena iš klaidų, todėl prieš įsigyjant kačiuką visiems būsimiems šeimininkams rekomenduojame pasidomėti, kuo jį maitinti. Juk jis bus naujas šeimos narys, kuris gyvens drauge vidutiniškai apie 15 metų“, – pataria B. Kudzevičienė.

Veisdami konkrečias kilmingų kačių rūšis, jų augintojai gali patarti, kokį maistą gyvūno organizmas toleruos, kaip rūpintis trumpaplaukiais ar ilgaplaukiais keturkojais.