Japonams nebūtina vykti į ūkanotąjį Albioną, kad atsidurtų lyg Hario Poterio pasaulyje. Tokijo centre užsukus į kavinę galima glostyti, paimti į rankas, žaisti su pelėdomis.

Kavinės savininkas sako, kad tai – labai paslaptingi paukščiai, paslaptinga ir kavinės aplinka, joje prietema, bet vien tam, kad būtų apsaugotos pelėdų akys.

Žmonės kantriai laukia eilėje, iš pradžių tik užsiregistruoti valandą trunkančiam pasisėdėjimui prie arbatos, kavos puodelio ar alaus bokalo pelėdos draugijoje. Lankytojų daugybė, kai kuriems tenka grįžti nieko nepešus, nes kavinėje telpa ribotas skaičius svečių.
Citata
Zoologijos sode gali pelėdas pamatyti, bet negali liesti, nuostabu, kad jos gerai prižiūrimos ir priprato prie žmonių.

„Zoologijos sode gali jas pamatyti, bet negali liesti, nuostabu, kad jos gerai prižiūrimos ir priprato prie žmonių, nors ši nelabai dabar laiminga“, – rodydamas į netoliese esantį paukštį sako lankytojas, atvykęs iš Kanados.

Kavinės savininkai sako, kad kiekvieną vakarą pelėdas parsigabena namo, nes bijo dėl žemės drebėjimų arba kad pelėdos ūbaudamos neleis miegoti kaimynams.

„Pelėdų kavinėje“ kava ir arbata su lengvu gėrimu kainuoja maždaug 50 litų, o su alkoholiniu – keliais litais brangiau. Bet už tokią sumą kiekvienas lankytojas valandai gauna ir asmeninę pelėdą.