Kava su sviestu
Kava
Apsėstas lieknėjimo manijos verslininkas Dave'as Asprey'us 2009 metais atrado kavą, kurią pavadino „Bulletproof Coffee“. Jos sudedamosios dalys yra tokios: mažai skrudintos kavos pupelės, 2 valgomieji šauktai nesūdyto sviesto ir du valgomieji šauktai MCT (vidurinės grandies riebalinių rūgščių – red. past.) augalinio aliejaus. Šios receptūros kava verslininkas pradėjo prekiauti 2012 metais, o Los Andžele prekyba bus pradėta tik šiemet.
Plinta mada pasiimti atostogų per kurias būtų išeinamas fitneso kursas, organizuojamos netgi specialios kelionės, kurių pagrindinė programa yra prie treniruoklių, tačiau gali būti įtraukiamos ir kitokios ekskursijos. Kam nepatiktų po atostogų į darbus kibti sveikesniems ir lieknesniems?
Citata

Žmonės, geriantys šią kavą, sako, kad ji duoda energijos visai dienai. Tai patvirtina ir su aktore Gwyneth Paltrow dirbantis daktaras Franksas Lipmanas. Jo teigimu, ši kava yra idealus gėrimas, užtikrinantis skaidrias mintis ir šviesų protą.

Ar ši kava tikrai naudinga? Mayo klinikos sveikos gyvensenos programos kuratorius, medikas Donaldas Hensrudas kavą įvertino kritiškai. „Ši kava kelia dvigubą grėsmę. Joje daug kalorijų ir sočiųjų riebalų ir labai mažai maistinių medžiagų. Jeigu vartojama vietoje pusryčių, ji užkerta kelią įsisavinti vertingas maistines pusryčių teikiamas medžiagas“, - hufflingtonpost.com sakė daktaras.

Svirplių miltai
Taip atrodo skrudinti svirpliai

Kas tai yra? Paprasčiausi svirpliai sumalti į miltų pudrą. Šie miltai vėliau naudojami įvairiems desertams, batonėliams ir kitiems skanėstams kaip didelis baltymų šaltinis. 

Svirpliuose gausu geležies, vitamino B12, baltymų, juose yra beveik tiek pat kalcio, kiek stiklinėje pieno. Taigi, jeigu nemėgstate pieno produktų – svirpliai galėtų būti lygiavertis jų pakaitalas. Daktaras D. Hensrudas apie šį produktą kalba optimistiškiau nei apie kavą su sviestu. Nors norint gauti baltymų, geriausias pasirinkimas valgyti lašišą ar vištieną, svirpliai taip pat yra gera alternatyva.

„Didžiausias privalumas tas, kad svirpliuose iš tiesų yra didesnis kiekis baltymų nei daugumoje kitų gyvūnų, be to, svirplių naudojimas maisto produktams yra labiau aplinkai draugiškas, tvarus. Vis dėlto produktas turi ir trūkumų – pirmiausia, yra neigiamas žmonių požiūris. Svirplių miltai gali būti itin naudingi besivystančiose šalyse, kurių gyventojams labai trūksta baltymų šaltinių“, - sakė daktaras.


Unikalūs veido masažai
Dvi sraigės

Žmonės ima ant veido dėtis sraiges ir leidžia joms šliaužioti veidu 45 minutes. Anot guardian.co.uk, manoma, kad sraigės gleivės išskiria antioksidantus, kurie padeda odai ilgiau išlikti jaunatviškai.
Visgi dermatologai šį jauninimosi būdą vertina skeptiškai: „Nustebčiau, jei šis būdas iš tiesų turėtų kokį nors ilgiau trunkantį efektą odos būklei. Galbūt trumpam oda ir gali atrodyti geriau“, - tokią nuomonę kanalui ABC yra išsakęs Vanderbilto medicinos centro dermatologijos profesorius Williamas Stebbinsas.

Blaivūs ryto vakarėliai
Žalieji kokteiliai - blaivių vakarėlių "vinis"

Į šiuos vakarėlius žmonės renkasi nuo 7 val. ryto ir juose aukštakulnius keičia patogūs sportiniai bateliai, o alkoholį ir narkotikus – kava bei žaliavalgiški kokteiliai.

Kodėl žmonės tai daro? Nes tai suteikia energijos, susipažįstama su naujais žmonėmis, šokama pagal įvairią muziką, kas padeda palaikyti tinkamą dienos ritmą ir nepatirti pagirių ar rytinio sunkumo po nuėjimo vėlai vakare miegoti.
Žmonės ima ant veido dėtis sraiges ir leidžia joms šliaužioti veidu 45 minutes. Anot guardian.co.uk, manoma, kad sraigės gleivės išskiria antioksidantus, kurie padeda odai ilgiau išlikti jaunatviškai.

Tokius vakarėlius organizuojanti Annie Fabricant „The Wall Street Journal“ teigė, kad tai puikus būdas palaikyti gerą formą ir išlikti energingiems, ypač, jei esate iš tų, kurie privalo dirbti ilgas valandas ir vis tiek išlikti aktyvūs. „Vienintelis galvos skausmas – spėti, kiek žmonių susirinks. Kai žmonės yra blaivūs, jiems reikia daugiau erdvės, o ji turi būti visiška priešingybė naktinių klubų atmosferai – šviesi ir jauki“, - sakė A. Fabricant.


Kokosų aliejus visur
Kokosų aliejus vadinamas supermaistu, tačiau daktarams dar trūksta tyrimų šia tema

Sveikos gyvensenos sekėjai ėmė visur naudoti kokosų aliejų. Jį deda ne tik į kavą, bet ir išsitepa burną ir laiko lyg kaukę 20 min, tikėdamiesi, kad tai burną padarys sveikesnę. Kokosų aliejus naudojamas ir kaip makiažo valiklis. Be to, toks aliejus puikiausiai tinka maisto gamybai. Kokosų aliejus itin vertinamas dėl gerojo cholesterolio, antimikrobinių ir antioksidacinių savybių.

Ekspertai vieningai sutaria, kad reikalinga atlikti daugiau tyrimų, kurie patvirtintų, ar šis aliejus iš tiesų vertas supermaisto titulo.

„Iki šiol dauguma atliktų tyrimų koncentravosi į kokosų aliejaus poveikį cholesterolio kiekiui kraujyje.Tačiau mes iki galo nežinome, kaip šis aliejus gali veikti širdies ligas“, - universiteto naujienlaiškyje teigė Harvardo universiteto visuomenės sveikatos centro Mitybos departamento vadovas Walteris C. Willettas. Jis pabrėžė nemanantis, kad kokosų aliejus galėtų būti sveikesnis už alyvuogių aliejų ar sojų aliejų, kurie turi daugiausiai nesočiųjų riebalų.

Fitneso atostogos
Ar ryžtumėtės per atostogas išvykti į fitneso stovyklą?

Plinta mada pasiimti atostogų, per kurias būtų įgyvendintas fitneso kursas, organizuojamos netgi specialios kelionės, kurių pagrindinė programa yra prie treniruoklių, tačiau gali būti įtraukiamos ir kitokios ekskursijos. Kam nepatiktų po atostogų į darbus kibti sveikesniems ir lieknesniems?

Ar tai veikia? Kaip ir blaiviuose vakarėliuose, nėra ką prarasti, tiesa, imdamiesi intensyvių treniruočių turėtumėte išlikti atsargūs. Fizinės terapijos specialistai pripažįsta, kad kai žmonės nėra tinkamai pasirengę aktyviai sportuoti, pasitaiko įvairių traumų.

Kaulų sultinys
Sultinys visokeriopai naudingas žmogaus organizmui produktas

Kaulų sultinys gaunamas verdant kiaulės, jaučio ar žuvies kaulus tol, kol jie suverda. Tai gali užtrukti nuo keturių iki 48 valandų, tačiau kai kurie restoranai pradėjo siūlyti įsigyti šio sultinio jau paruošto. Orientuojamasi į tuos, kurie visur skuba ir sultinį išsivirti patys paprasčiausiai neturi laiko. Toks sultinys gerina virškinimą, mažina sąnarių skausmus ir padeda gydyti uždegimą. Kai kurie ekspertai abejoja tik dėl vieno – ar tokio tipo sultinys naudingesnis nei visi kiti sultiniai. 

„Tai nėra kažkas stebuklingo, tačiau sveikatai padeda, - sakė dietologas Dawnas Jacksonas Blatneris. - Kaulų sultinys žmogaus organizmą aprūpina kolageno baltymu, veikia priešuždegimiškai, padeda kaulams, sąnariams ir odai“.

Anglis
Aktyvuota anglis
Tai šiek tiek kitokia anglis nei ta, kurią naudojame lauke kepdami kepsnius. Tačiau šiuo metu pastebima, kad vis daugiau žmonių vartoja kapsules su suaktyvinta anglimi. Dauguma mano, kad tokios kapsulės veikia detoksikuojančiai, t. y. valo organizmą po išgertuvių ar persivalgius. O štai Niujorko vienas sulčių baras klientams pasiūlė net trijų sulčių gėrimus, kurių sudėtyje yra anglies.
Šio baro įkūrėjas Ericas Helmas „Harper's Bazaar“ teigė, kad tokių koktelių nauda dviguba – vartotojas gauna ir vitaminų, ir detoksikacijos poveikį.
Žmonės, geriantys šią kavą, sako, kad ji duoda energijos visai dienai. Tai patvirtina ir su aktore Gwyneth Paltrow dirbantis daktaras Franksas Lipmanas. Jo teigimu, ši kava yra idealus gėrimas, užtikrinantis skaidrias mintis ir šviesų protą.

Daktaras D. Hensrudas ir šį sveikuolių propaguojamą metodą buvo linkęs sumalti į miltus: „Reklamuojama, kad anglis yra geriausias vaistas nuo pagirių. Tačiau būtent alkoholis apsunkina anglies pasisavinimą organizme. Manoma, kad anglis taip pat padeda sumažinti dujų kaupimąsi žarnyne, tačiau vargu, ar tai iš tiesų veikia... Yra šiokių tokių tyrimų, rodančių, kad anglis gali sumažinti cholesterolio kiekį, bet labai nežymiai, be to, yra kitų, daug efektyvesnių būdų tam pasiekti. Be to, būtina atsiminti, kad organizmas geba valytis savaime, natūraliai, todėl tikrai nereikia papildomai gerti sulčių, anglies ar dar ko nors kito“.

Grįžimas atgal į gamtą
Ekologinis žygis Šyšos upe: iškylautojai, šiukšlės ir  vandeniu čiuožiantis žmogus

Šį judėjimą inicijavo 36-erių Danielis Vitalis. Termino esmė – prisiliesti prie gyvenimo būdo, kurį propagavo mūsų protėviai – medžiojimo, žolelių rinkimo, buvimo kartu gamtoje, gėrimo vandens iš natūralių versmių ir pan.

Kodėl žmonės tam ryžtasi? Nori pabėgti nuo kasdiene rutina tapusių ritualų – ilgo sėdėjimo prie kompiuterių, po dirbtiniu apšvietimu, valgymo pusfabrikačių ir kitokio jau apdoroto maisto.
Tie, kurie mėnesiui ar ilgesniam laikui sugebėjo pabėgti nuo įprasto gyvenimo ritmo, laiką leido gamtoje, vėliau atgal į civilizaciją sugrįžę džiaugėsi skaidresnėmis mintimis ir geresne savijauta.