Aplinkos ministerijos iniciatyva įkurtas žvejų rojus kiekvienais metais bus specialiai įžuvinamas tam, kad jame žuvies ištekliai būtų žymiai didesni nei kituose Lietuvos vandens telkiniuose.

Kai 2013 metais buvo sprendžiama, kur bus įkurtas Žvejybos rojus, dėl šio titulo kovojo 22 savivaldybės. Tačiau sėkmė nusišypsojo tik dviem. Iš antrajame etape likusių trijų pretendenčių buvo pasirinkti Molėtai ir Zarasai.

Šių savivaldybių teritorijose esančių vandens telkinių įžuvinimui ketinama kasmet skirti maždaug 300 tūkst. litų.

Pasitarus su mokslininkais nuspręsta įleisti Lietuvoje populiarių plėšriųjų žuvų. Jų įvairovė bus labai plati.

Visgi žvejybos rojaus įkūrimui reikia nemažai laiko. Manoma, kad tai gali užtrukti dar keletą metų.

Tokiu būdu tikimasi atkurti ne tik nustekentus žuvų išteklius, bet ir padidinti šių rajonų populiarumą tarp turistų.

Be to, kuriant Žvejų rojų bus stengiamasi sukurti su žvejyba susijusių paslaugų infrastruktūrą, inicijuoti viešosios (kelių, privažiavimų, stovyklaviečių, prieplaukų, kt.) infrastruktūros plėtrą, gerinti turizmo rinkodarą, visuomenės aplinkosauginį švietimą ir viešinimą ir kt.

Siekiant padidinti visuomenės susidomėjimą unikaliu Žvejybos rojaus projektu Aplinkos ministerija prašo žmonių padėti sugalvoti jo logotipą. Jau anksčiau visuomenės buvo prašoma pagalbos galvojant šio projekto pavadinimą.

Kadangi tai pasiteisino, Aplinkos ministerija praneša, kad turintieji idėjų, kaip turėtų atrodyti Žvejybos rojaus logotipas, kviečiami jomis pasidalinti.

Tai galite padaryti siųsdami piešinius ir trumpą pristatymą paštu – A. Jakšto g. 4/9, Vilnius, 01105 (su nuoroda – Gamtos apsaugos skyriui), taip pat el. paštu info@am.lt. Pateikdami logotipus nurodykite: vardą, pavardę, amžių, adresą, telefono numerį, el. pašto adresą, kad esant reikalui konkurso organizatoriai galėtų su Jumis susisiekti.

Logotipų konkursas tęsis iki gruodžio 15 d. „Žvejybos rojaus“ logotipo idėjos bus skelbiamos Aplinkos ministerijos Facebook socialinio tinklo paskyroje.

Konkurso laimėtojui ar laimėtojams, kurių idėjų pagrindu bus kuriamas „Žvejybos rojaus“ logotipas, atiteks Aplinkos ministerijos firminis odinis krepšys su dovanomis. Laimėjusio logotipo idėjos aprašymas ir laimėtojo vardas ir pavardė bus skelbiami viešai.

Geriausią logotipo idėją išrinks Aplinkos ministerijos specialistų komisija. Ministerija pasilieka teisę nesirinkti nė vienos idėjos, kaip oficialaus „Žvejybos rojaus“ logotipo dalies. Jei taip nutiktų, bus išrinktas originaliausias piešinys, kurio autoriui atiteks prizas.Sekite gamtos, ekologijos ir aplinkosaugos naujienas, prisijungę prie GRYNAS.lt „Facebook“ draugų.