Jau trečius metus VšĮ „RV Agentūra“ imasi iniciatyvos ir aplinkos problemoms neabejingus žmones kviečia dalyvauti eko dizaino konkurse „Kita forma“. Projekto pagrindinė idėja - atskleisti eko dizaino žavesį - parodyti, kad žodžius „atlieka“ ir „perdirbtas“ dažnas supranta klaidingai ir iš antrinių žaliavų pagaminti daiktai yra ne mažiau patrauklūs ar naudingi nei nauji, skelbiama pranešime spaudai.

Konkurse dalyvauti labai paprasta. Viskas, ką reikia padaryti, tai sukurti naują, gražų, bet kartu ir funkcionalų, patvarų daiktą iš senų ir nebenaudojamų atliekų, kuris galėtų būti naudingas buityje ar interjere. Taip pat užpildyti anketą ir iki š.m. gruodžio 20 d. atsiųsti el. paštu info@rvagentura.lt.

Dalyvauti gali visi norintys, kadangi, kaip ir praėjusiais metais, užsiregistravusieji bus skirstomi į keturias grupes: mokinių, studentų, neprofesionalų ir profesionalų. Be to, šiais metais įsteigiama ir ypatinga nominacija – „Ekologiškiausia mokykla“.

„Šia nominacija skatinama į mokyklos aplinką pažvelgti kitaip ir ugdyti ekologinį sąmoningumą ne pavieniui, o ištisoje mokyklos bendruomenėje. Džiugu, jog dalyvaudamos konkurse apie save gali prabilti mokyklos, kurios elgiasi atsakingai - rūšiuoja atliekas, perdirba ar atnaujina senus baldus, organizuoja ekologinius renginius, konkursus ar būrelius“, – pranešime spaudai cituojamas aplinkos viceministras Algirdas Genevičius.

VšĮ „Žaliasis taškas“ komunikacijos ir marketingo vadybininkė G. Vainoriūtė taip pat labai džiaugėsi konkurso specifika: „Vaikai pasaulį suvokia per pojūčius, jiems svarbu pajusti medžiagas, tekstūras, patiems viską išbandyti. Šis konkursas žavus tuo, jog ekologinio sąmoningumo ugdymui pasirinktas kūrybos kelias yra tarsi smagus žaidimas, tačiau tuo pat metu ir pamoka, kuri paliks pėdsaką visam žmogaus gyvenimui. Mes palaikome ir remiame šią iniciatyvą, bei tikimės, jog vis daugiau Lietuvos gyventojų supras jo svarbą.“

Visi atsiųsti darbai bus vertinami komisijos, o geriausi apdovanoti prizais, spausdinami konkurso kataloge bei eksponuojami Energetikos ir technikos muziejuje vyksiančioje parodoje. „Vertindami darbus atsižvelgiame į kelis kriterijus – idėjos originalumą, inovatyvumą, darbo išbaigtumą, praktinį panaudojimą, bei jo pristatymo kokybę. Norint laimėti, svarbus kiekvienas iš jų, stengtis reikia nuo pradžių iki galo“, – praėjusių metų patirtimi dalijosi daugiametis komisijos narys, MB „Knygrišys“ direktorius A. Cvetkov.

Daugiau informacijos apie konkursą ir dalyvio anketa www.rvagentura.lt arba Facebook paskyroje „Žalios mintys“.