„Tokio renginio idėja mano ir draugės galvose sukosi jau kelis metus. Neseniai radusi likimo valiai paliktą sužeistą šunelį atvežiau jį į „Tautmilės prieglaudėlę“ ir likau tiesiog sužavėta. Čia gyvūnais tikrai nuoširdžiai rūpinamasi. Tuomet supratome, kad jau atėjo laikas veikti. Džiugu, jog ši idėja daug kam pasirodė reikalinga ir artima – didžioji dalis pakviestųjų entuziastingai sutiko dalyvauti ir kitaip prisidėti prie projekto įgyvendinimo“, – pasakoja viena iš renginio organizatorių, drabužių prekinio ženklo „Beleberda“ įkūrėja Rūta Sakalauskaitė.

Renginio metu lankytojai bus kviečiami įsigyti daugybės lietuvių dizainerių, iliustratorių darbų, paragauti originalių lietuviškų užkandžių ir saldumynų – net 30 procentų nuo gauto pelno bus skiriama „Tautmilės prieglaudėlės“ gyventojams. Čia veiks ir šių keturkojų fotografijos paroda, o su kai kuriais jų galėsite susipažinti akis į akį – jie jau nekantrauja duoti leteną būsimam savo šeimininkui. Kas žino, galbūt čia laukia ir jūsų būsimas geriausias draugas?
Tautmilė su globotiniais

„Tokie projektai padeda žmonėms suprasti, kad planetoje gyvename ne vieni. Tai lyg mažytė atsvara individualizmo perpildytam gyvenimo būdui. Galbūt tai žmones privers susimąstyti, jog prieš einant pirkti šunį pirmiausia reikėtų apsilankyti prieglaudoje. Kita vertus, šis renginys – galimybė mums, kūrybininkams, išlįsti iš savo studijų ir pasidalinti tuo, ką darome“, – sako iliustratorė Akvilė Magicdust, ne tik dalyvausianti renginyje, bet ir sukūrusi „Duok leteną“ plakatą. Originalų piešinį bus galima įsigyti renginio metu.

Turiningai praleidę dieną šeimai ir gyvūnams draugiškoje aplinkoje, svečiai bus kviečiami į populiarių grupių bei atlikėjų koncertus. Čia galėsite išgirsti „Parranda Polar“, „Elle G“, Tautvydą „Baltajį kirą“ Augustiną, „Rok&Dom”, Aistę Broken Leg.
Prieglaudos gyventojas / D. Petreikytės nuotr.

„Tautmilės prieglaudėlės“ vadovė Tautmilė Stanevičiūtė, į renginį atvyksianti su gausiu būriu prieglaudos gyventojų, teigia, jog, nors daro viską, ką gali, beglobių gyvūnų situacija vis dar nepavydėtina: „Beglobiais juos paverčiame mes patys – žmonės. Į gatvę vis dar išmetama dešimtys šunų, šimtai kačių. Tikimės, jog renginio metu daugiau žmonių sužinos apie mūsų prieglaudą, galbūt susidomės savanoryste, parama arba nusižiūrės naują šeimos narį."

„Ar nebaisu į svečius pasikviesti tiek daug keturkojų? Tikrai ne. Atvirkščiai – kuo jų bus daugiau, tuo smagiau! Gražioms idėjoms verta išsipildyti. Ši idėja mums labai graži ir artima“, – šypsosi „Downtown Forest Hostel & Camping“ vadovas Benas Terekas, labdaringam renginiui mielai paskolinsiantis hostelio kiemelį.

Renginio organizatoriai tikina, jog nori ne tik atkreipti visuomenės dėmesį į beglobių gyvūnų problemą, bet ir parodyti, jog su keturkojais galima puikiai praleisti laiką tiek gamtoje, tiek mieste, nes gyvūnai greitai prisitaiko prie šeimininko gyvenimo būdo. Šiuo renginiu taip pat siekiama pakeisti vyraujančią nuomonę, jog prieglaudose gyvena tik asocialūs, sužeisti arba seni gyvūnai.
Prieglaudos gyventojas / D. Petreikytės nuotr.

„Bet kokia pagalba yra svarbi, tad sekmadienį laukiame visų, kuriems ši idėja yra artima. Stengiamės viską daryti taip, kad čia puikiai jaustųsi tiek šeimos su vaikais, tiek žmonės su savo augintiniais. Taip pat laukiame visų, kurie tiesiog nori pasižvalgyti po mugę, smagiai ir turiningai praleisti laiką. Manau, jog suvieniję jėgas galime pasiekti daug daugiau“, – kalba R. Sakalauskaitė.

Labdaringas renginys „Duok leteną“ vyks rugpjūčio 23 dieną „Downtown Forest Hostel & Camping“ (Paupio g. 31A) kiemelyje. Renginio pradžia 12 val., koncertai vyks iki 22 val. Sekite naujienas „Duok leteną“ „Facebook“ paskyroje! Įėjimas nemokamas.