Pagrindinis labdaringos keturkojų parodos tikslas – skatinti gyvūnų priežiūros ir globos kultūrą bei išreikšti padėką žmonėms, šioje srityje tapusiems sektinu pavyzdžiu. Pasak Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro vadovės Jonaistės Jusionytės, šiemet renginio metu lėšos renkamos itin reikalingiems vaikų edukaciniams užsiėmimams su šunimis.

„Keturkojai yra nepakeičiama pagalba ne tik muitininkams, policininkams ar gelbėtojams, bet ir vaikams. Galimybė mokytis kartu su specialiai parengtais šunimis jiems yra unikali: užsiėmimų metu vaikai ne tik išmoksta saugiai elgtis su gyvūnu, jį pažinti, bet ir gauna teigiamų emocijų. Edukaciniai užsiėmimai su šunimis padeda gerinti vaikų emocinę būklę, pažintinius, socializacijos įgūdžius bei prisitaikyti prie kasdienių iššūkių, su kuriais jie susiduria turėdami specialių poreikių“, - sako J. Jusionytė.

Paroda - ir kilmingiems, ir mišrūnams

Šiemet renginio „BIGBANK Match Show“ metu bus ne tik renkamos lėšos edukaciniams vaikų užsiėmimams, bet ir skiriami apdovanojimai įvairiose nominacijose besivaržantiems šunims. Ši paroda išsiskiria tuo, jog joje gali varžytis tiek veisliniai šunys, tiek mišrūnai, kurie kviečiami dalyvauti talentų šou ir parodyti savo sugebėjimus.

„Jau ketvirtus metus organizuojame šią parodą. Šiuo renginiu stengiamės griauti stereotipą, jog tik veisliniai ir brangūs šunys yra verti konkuruoti parodose, o atvirkščiai – skatiname rūpintis visais keturkojais nekreipiant dėmesio į jų kilmę“, – teigia „Bigbank AS“ Lietuvos filialo vadovas Rolandas Norvilas.

Kaip ir kiekvienais metais parodos metu bus išrinktas nominacijos „Metų draugiškiausias žmogaus poelgis su šunimi“ laimėtojas. Į šį titulą gali pretenduoti pavieniai asmenys, šeimos, įmonės ar net organizacijos. Kandidatūras iki spalio 7 d. galima siūlyti šioje svetainėje.
Labdaringos parodos „BIG Match Show“ akimirkos

Be pagrindinės nominacijos komisija, kurią sudarys žinomi Lietuvos žmonės, parodos metu rinks ir kitus laimėtojus: „Metų BIG‘uodegį“, „Metų liežuvautoją“, „Holivudo ausytes“, „BIG‘sruogą“, „Auksinį balsą“ ir „Metų šešiakojį“. Renginį ves Žygimantas Stakėnas.

Drabužius keturkojams kuria garsūs dizaineriai

Renginio metu taip pat bus pristatyta šunų drabužių kolekcija. Kelis jos modelius kuria dizaineriai Egidijus Rainys ir Lilija Larionova, sutikę renginio metu juos skirti aukcionui ir paaukoti lėšas vaikų edukaciniams užsiėmimas su šunimis. Susirinkusieji taip pat turės progą pamatyti šunų vikrumo sporto klubo „Abu2“ pasirodymą. Be to vyks mugė, kurioje keturkojų augintiniai galės įsigyti įvairiausių šunims skirtų prekių.

Registruotis į parodą galima internetu arba prieš renginį. Registracija vyks spalio 12 d. nuo 10 iki 12 val., renginio pradžia – 12 valandą. Visi parodoje dalyvaujantys šunys turi pereiti veterinarinę apžiūrą, būti paskiepyti nuo pasiutligės. Šuns šeimininkas privalo turėti su savimi augintinio skiepų pasą.
Rolandas Norvilas
Šiuo renginiu stengiamės griauti stereotipą, jog tik veisliniai ir brangūs šunys yra verti konkuruoti parodose, o atvirkščiai – skatiname rūpintis visais keturkojais nekreipiant dėmesio į jų kilmę.

Renginį, kurio globėja jau trečius metus iš eilės tapo Skaiva Jasevičiūtė, organizuoja specializuotas vartojimo paskolų bankas „Bigbank” ir Lietuvos kinologų draugija.