Sekmadienį Vilniuje per labdaringą šunų parodą „BIG Match Show“ buvo įteiktas apdovanojimas „Draugiškiausias žmogaus poelgis su šunimi“. „Lesės“ organizacija skelbia, jog šįmet jį pelnė kaunietis Darius Starkevičius. Vyras negaili savo laiko ir namų erdvės nei stogą praradusiems naminiams, nei laukiniams paklydėliams. Šiuo metu Darius augina 8 šunis, 3 pelėdas, 4 kates ir 5 šeškus.

„Tikrai ne dėl apdovanojimų rūpinuosi gyvūnais. Tai – mano gyvenimo būdas, - teigė Darius Starkevičius. - Manau, kad beglobių gyvūnų problemos nebūtų, jei žmonės atsakingiau žvelgtų į augintinių priežiūrą. Gyvūnai patys tokio likimo nesirenka – tai žmogaus valioje. Pirmiausia tinkamai pasirūpinkime savais augintiniais.“

Parodos nugalėtoja ir jos šeimininkas Edvinas Kepežinskas

Šio bendrovės „BigBank“ remiamo renginio tikslas – surinkti lėšų naujų voljerų įrengimui bei gyvūnų sąlygų gerinimui prieglaudoje „Lesė“ bei atkreipti dėmesį į beglobių gyvūnų problemą ir ieškoti jos sprendimo būdo.

Labdaringos parodos „BIG Match Show“ akimirkos

Parodoje dalyvavo daugiau nei 70 veislinių šūnų ir mišrūnų. Iš viso didelėje „BigBank“ palapinėje sukiojosi apie 100 keturkojų ir jų šeimininkų. Garbinga teisėjų komisija sprendė, kuris gyvūnas vertas raudono, o kuris – mėlyno apdovanojimo. Raudonasis suteikdavo teisę toliau varžytis dėl geriausiojo vardo. Teisėjai savo favoritams galėjo skirti specialius rėmėjų prizus – šunų ėdalo.

Žiūrovai taip pat galėjo pasigrožėti jaunųjų vedlių ir muitinės šunų pasirodymais.

Parodoje teisėjavo jorkšyro terjerų veislės augintinį auginantys Linas Karalius bei jo draugė Gintarė Gurevičiūtė, taip pat gyvūnų mylėtoja, Austrijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona Gudrun Koller.
Teisėjai daugiausia dėmesio skyrė gyvūno elgesiui, išvaizdai bei santykiui su šeimininku.

Parodos globėja žurnalistė Skaiva Jasevičiūtė bei vienas iš teisėjų - Linas Karalius

Ne vieną kartą mielas ir guvus mišrūnas pelnė aukštesnį teisėjų įvertinimą nei kartu pasirodęs veislinis šuo. Kad kilmės dokumentai – ne svarbiausias požymis įrodė ir parodos nugalėtoja – teisėjus sužavėjusi linksma trumpaplaukė mišrūnė su šeimininku Edvinu Kepežinsku.

Parodoje taip pat dalyvavo ir renginio globėja, žurnalistė Skaiva Jasevičiūtė su taksiuku Marseliu. „Tam, kad beglobių gyvūnų problema mažėtų reikia ne ieškoti kaltų, o pradėti kiekvienam nuo savęs. Teisingas pavyzdys, socialinės iniciatyvos ir problemos viešinimas skatina visus susimąstyti ir įsigyjant augintinį labai gerai apgalvoti šį žingsnį“, - teigė ji.

Praėjusiais metais „BIG Match Show“ metu prieglaudai paaukota apie 4000 litų. Kol kas nėra duomenų, kiek lėšų pavyko surinkti šįmet, tačiau organizatoriai spėja, jog suma bus didesnė nei pernai.