Pamatyti keturkojų atėjo dainininkė ir televizijos laidų vedėja Rūta Lukoševičiūtė, žurnalistė Rūta Mikelkevičiūtė, iliuzijų meistras Mantas Wizard, į parodą savo augintinius atvedė kirpėjas Valerijus Gigevičius bei dainininkė Simona Nainė (radisto Jono Nainio žmona).

Vieną dieną - trijose šalyse

Pagrindinis parodos tikslas – lėšų rinkimas. Pinigai po renginio bus skirti Lietuvos kinologų draugijos organizuojamiems edukaciniams vaikų užsiėmimams su šunimis.

Kaip pasakojo renginio organizatorė Inga Merkytė, renginį savotiškai galima vadinti tarptautiniu ir didžiausiu Baltijos šalyse, kadangi jis tuo pat metu vyksta trijose šalyse – Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje.

„Vieni atėjo nieko nežinodami, vedami smalsumo, kiti jau metai iš metai treniruoja savo augintinį įvairiausių dalykų, moko, tad šis renginys savotiškas egzaminas ką per tuos metus pavyko išmokti. Kiti atėjo įsigyti tam tikrų prekių, pasidalinti žiniomis su kitais, susipažinti, atsivedė savo šunį pabūti su kitais“, – pasakojo I. Merkytė.

Renginyje kaip ir kasmet - daug šeimų su savo atžalomis. Mažieji glostė šunis, atsisėdę piešė, susidomėję stebėjo kaip keturkojai vykdo komandas.

Siekia šviesti visuomenę

I. Merkytė pridūrė, kad Lietuvoje itin trūksta kinologinio švietimo, todėl šis projektas ne tik siekia surinktas lėšas skirti vaikams, bet ir šviesti visuomenę.
Citata
„Metų BIG‘uodegiu“ tapo beuodegis prancūzų buldogas, turintis klausos negalią ir negirdintis šeimininkės komandų, tačiau vis dėlto vykdantis tai, kas paliepta.

„Tai renginys, kuriame siekiame parodyti, kad šuo yra tikrai geras žmogaus draugas, kaip galima su juo susidraugauti, jį mokyti, dalintis džiaugsmais.

Čia galima pamatyti visokiausių šuniukų, nuo didžiausių iki mažiausių. Niekas nepuola, nesikandžioja... Šunų šeimininkai dalijasi patirtimi, patarimais su kitais, kiti ateina vedami smalsumo, vieni, su šeimomis,“ - pasakojo mergina.

Šunų talentų kovos

Renginyje vyksta talentų kovos. Jose jėgas gali išbandyti tiek veisliniai šunys, tiek mišrūnai.

Kiekvienam talentų konkurso dalyviui pirmiausia reikėjo išgirsti veterinarų palaiminimą  – buvo tikrinamas jo skiepų pasas, mat kiekvienas turi būti paskiepytas nuo pasiutligės ir kitų ligų, kad  neužkrėstų kitų.

Šunys demonstravo įvairius talentus: vienas garsiai lojo, kitas - įdėmiai klausėsi kaip jo šeimininkas groja muzikiniu instrumentu. Vyras nuo 4 mėnesių auginantis aviganių veislės mišrūną komisijos narius ir žiūrovus stebino savo ryšiu su gyvūnu – jis vykdė įvairias komandas, klausė savo šeimininko.

Ilgametė meilė šunims įvertinta apdovanojimu

Kiekvienais metais parodos metu išrenkamas nominacijos „Metų draugiškiausias žmogaus poelgis su šunimi“ nugalėtojas. Garbingas titulas suteikiamas žmogui ar keliems žmonėms (organizacijai, bendruomenei ir pan.), kurie per šiuos metus savo nuoširdžia veikla ar kitaip padėjo savo augintiniui ar kitiems gyvūnams, tuo pačiu netiesiogiai rodydami puikų pavyzdį kitiems ir taip atkreipdami visuomenės dėmesį į gyvūnų ir elgesio su jais problemas.
Skaiva Jasevičiūtė
Pagrindinis šio renginio tikslas – ne apdovanojimai, o gerai praleistas laikas su savo augintiniu, tad tikimės, kad jį šiandien pasiekėme.

Šįkart ja tapo Sandra Štabokaitė už indėlį į gyvūnų globos kultūros puoselėjimą bei pastangas užtikrinti, kad šunys nebūtų skirstomi į pavojingus ir nepavojingus.

Padėkos žodžio tarti nugalėtoja tarti negalėjo, kadangi šiuo metu yra išvykusį į parodą užsienyje, tačiau dalyvavę moters pažįstami suskubo jai tą džiugią žinią pranešti – rašė sveikinimo žinutes.

„Auksinis balsas“ „Holivudo ausytės“ ir kiti apdovanojimai

„Metų BIG‘uodegiu“ tapo beuodegis prancūzų buldogas, turintis klausos negalią ir negirdintis šeimininkės komandų, tačiau vis dėlto vykdantis tai, kas paliepta.

Gražiausiai lojančio „Auksinio balso“ titulą iškovojo pinčeris, atkartojęs šeimininko fleitos garsus, na, o gražiausios „plaukuosenos“ titulas „BIG‘sruoga“atiteko pūkuotam baltam samojedui.

Taip pat paskelbti gražiausio augintinio ausų „Holivudo ausyčių“ ir „Metų liežuvautojo“ nominacijų laimėtojai, o absoliučiu talentų nugalėtoju tapo Lino Grincevičiaus belgų aviganis, sužavėjęs visą komisiją savo triukais ir paklusnumu.

Nugalėtojus rinko garbinga komisija: šunų mylėtojos Milda Jomantė, Aira Tumėnaitė, dainininkė Simona Nainė atvykusi su savo augintiniu Maltos bišonu, parodos globėja žurnalistė Skaiva Jasevičiūtė.

Pasak parodos globėjos S. Jasevičiūtės, „nugalėtojus išrinkti buvo itin sudėtinga, kadangi visi šunys, nepriklausomai nuo jų veislės, talentų šou pasirodė puikiai. Visgi, pagrindinis šio renginio tikslas – ne apdovanojimai, o gerai praleistas laikas su savo augintiniu, tad tikimės, kad jį šiandien pasiekėme“.

Keturkojai demonstravo madas

Renginio metu taip pat buvo pristatyta šunų rudenio-žiemos drabužių kolekcija.Pristatyti 7 modeliai, iš kurių 2 sukūrė dizaineriai Egidijus Rainys ir Lilija Larionova. Jų  darbai skirti aukcionui, kurio metu surinktos lėšos taip pat bus skirtos vaikų edukaciniams užsiėmimams su šunimis

Aukcionas kitą savaitę vyks „Bigbank“ socialinio tinklo profilyje.

Be aprašytų įspūdžių didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukė ir  “Smart dog” paklusnumo programos  ir šunų vikrumo sporto klubo “Abu2” pasirodymai.

Pirmajame buvo demonstruojama, kaip rotveileris ir vokiečių aviganis klauso, skirtingai reaguoja į komandas, taip pat,kaip reikėtų juos dresuoti. Antrajame pasirodyme šunys atliko vikrumo užduotis - šliaužė ir šokinėjo per specialiai tam pastatytas kliūtis.

Paroda vyliojo tiek mažus, tiek suaugusius. Per kelias valandas joje apsilankė apie pusė tūkstančio lankytojų.