Lietuvos zoologijos sode planuojama atidaryti ir kelias naujas ekspozicijas – vandeninių agamų ekspozicija jau įrengta ir lankytojai kviečiami susipažinti su naujais ropliais. Mišknės katės bei skunkai – albinosai, tikimasi, taip pat pritrauks begalę lankytojų. Šiuo metu gyvūnai dar stebimi veterinarų ir gyvūnų prižiūrėtojų, tačiau, pasak zoologijos sodo specialistų, pastarieji jaučiasi puikiai savo naujuose namuose. Vienintelis paukštis – palšasis grifas – dar tebėra stebimas karantino patalpose, siekiant išvengti paukščių gripo pavojaus.

Zoologijos sode neatsitiktinai laukiama vandeninių agamų. Tai yra įspūdingi driežai, kuriuos kai kas vadina vandens drakonais. Šių gyvūnų išvaizda labai įdomi, mat viršugalvyje yra trečioji akis. Jos pagalba gyvūnas jaučia šviesą ir tamsą. Tai jam padeda išvengti virš galvos skraidančių plėšriųjų paukščių atakų. Vandeninių agamų patinai užauga iki 92 cm, o patelės iki 61 cm. Šie gyvūnai sutinkami ant medžių ir krūmų šakų. Jie maitinasi vabzdžiais, graužikų jaunikliais ir žuvimi.

Taip pat zoologijos sode turėtų apsigyventi ir ilgai lauktas Vilpišis – miškinė katė, išvaizda ir dydžiu panaši į rainą naminę katę. Lietuvos miškuose miškiniai katinai arba, kaip juos pavadino prof. Tadas Ivanauskas, vilpišiai išnyko XIX a. Kitose, net labiau urbanizuotose šalyse nei Lietuva (Vokietijoje, Slovakijoje, Lenkijoje), šie plėšrūnai tebegyvena laisvėje. Kad vilpišių populiacija išliktų vientisa ir gyvybinga, jiems įrengiami tūkstančius kilometrų besitęsiantys žalieji migracijos koridoriai. Vilpišiai natūrali mūsų ekosistemos dalis, todėl jie galėtų gyventi ir Lietuvos miškuose. Pirmosios miškinės katės zoologijos sode buvo pradėtos laikyti dar 1990 metais.

Naują sezoną zoologijos sodas Kaune pasitiks dar su keliais naujais gyvūnais, atvykusiais prieš dvi savaites. Zoologijos sode ekspozicija jau pagausėjo viena kamerūno avimi iš Latvijos ir įspūdingomis rudosiomis antimis iš Varšuvos. Tuo pačiu iš Lietuvos zoologijos sodo į Amsterdamo zoologijos sodą išvyko trys rausvųjų pelikanų jaunikliai ir devyni fazanai.