Aplink jau antrus metus čia pat žaliuojantį rugių lauką įkvepiančias muzikines improvizacijas susirinkusiems dovanojo perkusininkas Tomas Dobrovolskis, o kolektyvas „Kūlgrinda“ jam pritarė lietuviškomis dainomis. Prie pavasariško šurmulio buvo pakviesti prisijungti ir visi šventės dalyviai, kurie plojimais, trepsėjimu ir molinių švilpukų skleidžiamais garsais budino miestą.

Renginio organizatoriai ir rugių lauko šeimininkai, bendrovė „Fazer Lietuva“ taip kvietė ne tik prisiminti gilias tradicijas turinčią šventę, bet ir skatino kiekvienam jos dalyviui savyje pažadinti vidines kūrybines jėgas.

„Rugių laukas tampa tarsi tiltu, sujungiančiu senovės lietuvių tradicijas su kūrybiškomis šiandienos miestiečių iniciatyvomis. Susirinkusių šventės dalyvių aktyvumas, jų gausa įrodo, kad Vilnius – atviras miestas. Tikime, kad šiandien rugių lauke užkoduotas įkvėpimas skatins miestiečius aplink jį burtis vis dažniau,“ – projekto sėkme džiaugėsi bendrovės „Fazer Lietuva“ marketingo ir komunikacijos vadovė Indrė Švelnytė.