Kiškį nufilmavusi mergina liko nustebusi pamačiusi gyvūną visai netoli judrių Vilniaus gatvių. O svarbiausia, kad gyvūnas garsiai kalbėjusių žmonių visai nebijojo ir drąsiai bėgiojo netoliese.

„Sekmadienio popietę teko patirti malonų susitikimą. Besėdint miške su draugėmis pamatėme visai šalia lakstantį kiškį. Nustebino, kad jis buvo visai nebaikštus ir pribėgo prie pat mūsų. Vėliau jis išlindo dar porą kartų. Jis beveik nebijojo žmogaus“, - pasakojo skaitytoja.

Gamtos fotografas, nuolatos bandantis užfiksuoti laukinius gyvūnus, Marius Čepulis GRYNAS.lt pasakojo, kad mieste sutinkami gyvūnai yra visiškai normalus dalykas.

„Vilniuje gyvena daug kiškių ir tai yra visiškai normalu. Jie sutinkami mieste. Net viduryje miesto laksto lapės. Pavyzdžiui, Vingio parke gyvena bent kelios poros kiškių, jiems visiškai nusispjauti ant žmonių ir žmonėms ant jų. Žmonės dažniausiai net jų nepastebi. Visą gyvenimą jie taip gyveno, taip buvo visada ir čia nėra nieko keisto. Galbūt gyvūnai, kurie gyvena arčiau miesto, truputi geriau žino, kaip elgtis su žmonėmis, geriau saugosi įvairios technikos, tačiau jie tikrai nėra drąsesni“, - aiškino M. Čepulis.

Kai kurie gamtininkai teigia, kad gyvūnai pripranta prie žmonių ir atklysta į miestą kaulyti maisto, tačiau fotografas buvo kitokios nuomonės: „Nesąmonė. Visada buvo žvėrys ir mieste, tiesiog dabar apie tai rašo daugiau, nes dabar žmonės pamatę vabaliuką iš karto puola jį fotografuoti.“