Pasirodo, E. Hemingvėjus be to, kad visą gyvenimą aktyviai domėjosi įvairiomis sporto rūšimis, buvo tiesiog nepralenkiamas žvejys. Jį žavėjo viskas, kas susiję su jūros gyvūnais – egzotiškos žuvys, jų buveinės ir elgesys. Žvejyba garsusis rašytojas susidomėjo būdamas vos trejų.

Dar nesulaukęs trisdešimties, E. Hemingvėjus savo žvejybos rekordų sąraše jau turėjo įrašęs vieną didžiausių marlinų pasaulyje, svėrusių beveik 533 kilogramus. Daug vėliau, interviu, duotame vienam žurnalui, E. Hemingvėjaus sūnus tikins, kad laimingiausias savo gyvenimo dienas tėvas praleido savo rankomis padarytoje valtyje.

Legendinė E. Hemingvėjaus žvejybinė valtis buvo pavadinta „Piral“ – senu ispanišku vardu. Vėliau tuo pačiu vardu pats autorius pavadins romano „Kam skambina varpai“ ispanę partizanų grupuotės lyderę. Beje, šiuo vardu E. Hemingvėjus vadindavo ir savo žmoną Pauliną.

Be įspūdingų laimikių ir mėgėjo vardo vėliau rašytojas pelnė garbingą Tarptautinės sportinės žūklės asociacijos viceprezidento titulą.

Daugiau apie garsaus vyro aistrą rasite ČIA.