„Per žurnalistus gavau ponios Genovaitės Palavienės kontaktą, pasiskambinau, paklausiau - „Ar jums reikia avių, ar nebus per daug vargo?“. Moteris kūkčiodama papasakojo, kad tos avys buvo jos vienintelė paguoda. Sako – viena gyvenu, invalidė. Vienintelis pakrutėjimas – tai avelių priežiūra,“ - sako forumo medziotojas.eu atstovas Ramūnas Leonavičius.

Medžiotojai jau paskaičiavo, kad viena avis kainuos maždaug 300 litų, taigi trims avims atpirkti prireiks 900 Lt. Vyras įsitikinęs, jog reikiama suma bus netrukus surinkta, nes tik šiandien paskelbus apie tokią akciją, keli žmonės jau pervedė po didesnę ar mažesnę pinigų sumą.

Ketvirtadienį paskelbus apie akciją, jau penktadienį buvo surinkta beveik 1100 litų suma.

„Dėkoju visiems, kurie jau yra padarę pavedimą šiai močiutei paremti“, - kalbėjo R. Leonavičius.

Paklaustas, ar parama nenueis perniek, jei Anykščių rajone siaučiantis raišas vilkas vis dar nesumedžiotas, o vilkai šiuo metu kaip tik augina jauniklius ir moko juos grobio sugavimo subtilybių, medžiotojas buvo įsitikinęs, jog padėti senolei vis tiek reikia.

„Tiek pagailo tos močiutės, ji verkdama, kūkčiodama man viską pasakojo. Ūkininkai šiaip pinigėlių turi, o šita močiutė, neįgali, tuo labiau – 80 metų jai – iš kur ji tas avis (gaus,- red. past.)? Jai dabar baisus stresas, bet patikino, kad norėtų vėl turėti avelių“, - dėstė medžiotojas, nors pripažino, kad avys vilkams šiuo metu yra lengviausias grobis.

Norintys pervesti pinigus, sąskaitos numerį ir kitus duomenis gali rasti ČIA.

Beje, R. Leonavičius yra įsitikinęs, jog vilkų suskaičiuota gerokai mažiau, nei iš tiesų yra. Pavyzdžiui Vilniaus rajone medžiotojai žino gyvenant penkis vilkus, o šįmet per apskaitą jų suskaičiuota 3.

Kai kurie medžiokliai įsitikinę, kad Lietuvoje yra ne mažiau nei 500 pilkių.