Žmogaus ir lapės draugystę bene labiausiai išgarsino Antuano de Sent-Egziuperi „Mažasis princas". Subtilaus grožio filme „Mergaitė ir lapė“ galime išvysti žmogiškosios prigimties ir nežabotos laisvės santykį. Portale Youtube slovakų poros paskelbtame video - dar vienas nesurežisuotas stebuklas, atskleidžiantis laukinės gamtos ir žmogaus santykį.   

Vaizdo įrašą paskelbusi pora teigia gamtoje radusi vienišą lapiuką, kurį teko priglausti. Aprašyme teigiama, kad dabar lapei (vardu Vixey) – vieneri. Tokio amžiaus rudosios jau laikomos suaugusiomis, bet ši vis dar mielai žaidžia su viskuo, ką randa.

Šeimininkai leidžia lapei miegoti ant lovos ir ėsti prie stalo. Keista, tačiau gyvūnas mielai leidžiasi prausiamas ir šukuojamas. 

Slovakų pora su pasauliu dalijasi savo džiaugsmais ir vargais: 


Rudoji lapė (Vulpes vulpes) – šuninių (Canidae) šeimos žinduolis. Laisvėje gyvenančios lapės paprastai išgyvena 7 metus, o nelaisvėje – 14 metų. Tai vienas labiausiai paplitusių plėšrūnų pasaulyje, dažnas pasakų herojus. Rudųjų lapių yra apie 50 skirtingų porūšių. Skirtingai nei pilkoji lapė, rudoji medžiais nelaipioja. Artimas lapės giminaitis – šuo. (Šaltinis - Wikipedia)