Tomas darbą policijoje pradėjo nuo 2010-ųjų, kai iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos, kur 10 metų kinologu dirbo su tarnybiniu šunimi Rofu, perėjo į Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariatą. „Su keturkoju augintiniu Rofu nesiskyrėme 10 metų. Jis buvo puikus šuo, išgarsėjęs sėkminga žmonių paieška. Jo nuopelnai, remiantis tikra istorija, net įamžinti IV klasės lietuvių kalbos pratybų sąsiuvinyje „Šaltinėlis", kuriuo moksleiviai naudojasi iki šiol", - prisiminimais apie ankstesnį savo bičiulį dalijosi kinologas.

Paklaustas apie dabartinį keturkojį kolegą, Tomas pasidžiaugė, kad jo galimybės tiek ieškant dingusiųjų, tiek sekant pėdsakais ar aptinkant įvairius daiktus, narkotines medžiagas - taip pat puikios. Kaip prisimena kinologas, prieš pradedant darbą policijoje, šuo Attilas buvo kruopščiai atrinktas. „Buvo tikrinama, kokia jo reakcija į aukštį, judančius daiktus, skirtingas dangas - betoną, asfaltą, žolę, skardą. Išlaikęs šį testą, šuo privalėjo parodyti savo galimybes ieškant daikto, pademonstruoti savo paklusnumą ir sargybą. Tik po nuodugnios patikros, buvo gautas sertifikatas, liudijantis apie šuns tinkamumą darbui policijoje. Tada prasidėjo tikri mokymai, kuriuos perėjome kartu su Attilu ir sėkmingai įsiliejome į tarnybą. Joje tęsėsi tolesnis sunkus kasdienis darbas ir nesibaigiančios pamokos", - apie Attilo kelią į policiją pasakojo prieš mėnesį tarnybą iš Mažeikių į Telšius perkėlęs kinologas.
Kiekvieną minutę esame pasiruošę nedelsiant išvykti į nusikaltimo ar įvykio vietą.
Citata

Žvelgdamas į tarnybinių pranešimų pluoštą, kinologas Tomas suskaičiuoja, kad drauge su Attilu per metus tenka vykti į maždaug 100 užduočių, vykdant dingusiųjų be žinios ar narkotinių medžiagų paieškas, sekant pėdsakais ir dėl kitų priežasčių. „Attilas - visada su manimi tiek tarnyboje, tiek namie, ilsintis. Kiekvieną minutę esame pasiruošę nedelsiant išvykti į nusikaltimo ar įvykio vietą", - akcentavo T. Taurinskis. Kai kinologo ir jo bičiulio pagalba kolegoms nebūtina, Tomas su Attilu išsiruošia į miestą. Aplinkinių dėmesį itin traukiantis Attilas ir jo šeimininkas - puiki komanda viešajai tvarkai užtikrinti, pėstute patruliuojant Masčio ežero pakrantėmis ar aplinkinių vietovių gatvelėmis.

Atšilus orams, tarnybinį šunį su kinologu ir kitais kolegomis bevaikštinėjančius mieste bus galima išvysti vis dažniau. Tokio pobūdžio patruliavimo metu, pareigūnai turi galimybę aplankyti atokius miesto kampelius, į kuriuos neužsuka transporto priemonės, gyvai pabendrauti su miestelėnais, įsiklausyti į jų problemas bei pasiūlymus ir būti dar arčiau jų. Policija - neatsiejama visuomenės dalis, tad dedamos visos pastangos, leidžiančios pateisinti šį devizą.