Korumpuotos vyriausybės, kraujasiurbės korporacijos, pataikaujantys pinigams politikai – blogų epitetų iš GMO priešininkų stovyklos valdžios struktūroms ir su genetiškai modifikuotais organizmais (GMO) ir maisto pramone susijusioms korporacijoms netrūksta. Daugelyje JAV valstijų valdžios įstaigos atmetė siūlymus privalomai žymėti maisto produktus kuriuose yra GMO, todėl netruko susikurti judėjimas, kurio nariai pasiryžo patys tai padaryti, rašo trueactivist.com.

Akcijos „Pažymėk pats“ („Label It Yourself“) organizatoriai tikina, kad jie veikia išimtinai savanorišku principu ir jų niekas neremia. Nariais gali tapti bet kas, tiesiog reikia atsispausdinti akcijos lipdukus ir patiems parduotuvėse žymėti produktus, kurių sudėtyje gali būti GMO.

Perspėjimas, sudėtyje gali būti GMO / abelityourself.org nuotr.

Organizatoriai pateikia ir siūlymus ką žymėti. Anot jų, 80 proc. visų JAV parduodamų maisto produktų, kurių sudėtyje yra kukurūzų ar sojos, yra su GMO priedais. Taip pat rašoma, kad šalyje nebeliko ne modifikuoto kukurūzų sirupo, kuris naudojamas gaminant praktiškai kas antrą parduotuvėje randamą maisto produktą.

Ant aktyvistams siūlomų atsispausdinti lipdukų rašoma: „Perspėjimas, sudėtyje gali būti GMO“. Tikinama, kad akcijos tikslas nėra žmones išgąsdinti, tiesiog siekiama atkreipti dėmesį į GMO paplitimą ir pirkėjai raginami pasidomėti tuo, ką perka.

Daugelį pažymėtų produktų pardavėjai stengiasi greitai pašalinti iš lentynų arba nulupti savavališkai užklijuotus lipdukus.

Nors apie kritusius pardavimus niekur nerašoma, lygiai taip pat neaišku, kiek ši akcija gali būti sėkminga. Didžiausią JAV parduotuvių tinklą valdanti „Walmart“ korporacija teigia, kad jų parduotuvėse jau buvo sulaikyti keli vandalai, kurie savavališkai žymėjo prekes.