Žvejų gatvėje griūna liepos

Redakcija sulaukė netoli Žvejų gatvės, kur buvo iškirsti medžiai, gyvenčios Aistės laiško. Moteris piktinosi sprendimu apnuoginti gatvę ir klausė, kokiu pagrindu buvo iškirsta tiek daug tuopų. Be to, jai rūpi, ar toje vietoje bus pasodinti nauji medeliai.

„Tikrai gaila tų tuopų, kurias komunalininkai iškirto. Tai buvo seni gražūs medžiai. Vasarą jie suteikdavo žalumą ir pavėsį. Mano manymu, jie tikrai gražiai atrodydavo. Būtų gerai, kad toje vietoje būtų pasodinta naujų medžių. Priešingu atveju, bijau, kad gali likti plika teritorija“, - aiškino vilnietė.

Vilniaus miesto savivaldybė informavo, kad Žvejų gatvėje turi nelikti maždaug 50 pavojų keliančių medžių. Savivaldybė mano, kad iškirsti medžiai kėlė pavojų žmonių saugumui ir vadino juos avaringais. Tačiau taip pat savivaldybės atstovai informavo, kad toje vietoje bus pasodintos 10 – 15  metų amžiaus liepaitės. Tokios, kokios auga Šventaragio gatvėje. Jos rekonstrukcija vyko praėjusiais metais.

GRYNAS.lt jau rašė, jog Gedimino prospekte krovininiam automobiliui išvertus vieną liepą, ji buvo įkainota 1500 litų. Savivaldybės atstovės Ingos Simanonytės teigimu, būsimų Žvejų gatvės liepų kaina dar neaiški, tačiau jos nebus perkamos iš to paties medelyno, iš kurio atvežti medeliai Gedimino prospektui apsodinti.

Teritoriją žada atnaujinti

Anot specialistų, iškirsti medžiai buvo tuščiaviduriai. Jų viduje esą beveik nebeliko karnos (vidinės medžio dalies). Tikslaus medžių amžiaus savivaldybės specialistai neįvardijo, tačiau teigė manantys, kad medžiams galėtų būti apie 30 metų. Savivaldybės atstovai taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad medžiai buvo susodinti chaotiškai – vieni augo arčiau, kiti toliau nuo gatvės.

„Žvejų gatvėje taip pat bus vykdomas ne tik kelio dangos keitimas, bet ir atnaujintas pėsčiųjų šaligatvis, apšvietimas. Taip pat bus sujungtos dvi dviračių takų atkarpos esančios Olimpiečių ir Kalvarijų gatvėse. Planuojama, kad šioje gatvėje bus sutvarkytas ir automobilių statymas“, - informavo Vilniaus miesto savivaldybės atstovai.

Taip pat savivaldybė įspėja, kad nuo balandžio 19 iki birželio 1 dienos dalinai bus apribotas transporto eismas šia gatve, automobilių stovėjimas bei bus uždraustas pėsčiųjų eismas Žvejų gatvės šaligatviu nuo Neries upės pusės.

Galiausiai savivaldybės atstovė Inga Simanonytė GRYNAS.lt atskleidė, kad šiais metais bus kertami invaziniai medžiai. Juos naikinti pradėta dar pernai.

„Kažkokių didesnių kirtimų nenumatyta. Tačiau bus kertami avaringi pavieniai medžiai“, - planus atskleidė I. Simanonytė.