Seniūnas paėmė ir pradangino šunį

Gyvūnų globėja Vilmantė pasakojo, kad visos pastangos išgelbėti šunelį nuėjo perniek dėl seniūno kaltės.

„Mokinukės mergaitės rado tą šunelį išmestą ir sumuštą prie miško. Tada jos pradėjo prašyti gyvūnų globėjų pagalbos. Mes visaip ieškojome pagalbos ir bandėme šunelį pasiimti. Ir jau kai suorganizavome transportą, važiavome jo pasiimti, pasirodė, kad šuns nėra. Mergaitės per pertrauką bėgdavo pamaitinti to šunelio, o seniūnas per pamoką, kai jos nematė, paėmė tą šunį ir pradangino“, - pasakojo gyvūnų globėja.
Kažkas atvežė ir paleido tą šunį, visi skundėsi, skundėsi juo, tai aš jį prisiviliojau ir nuvežęs toliau paleidau ant kelio.
Vincas Dabravolskis

Moteris teigia, kad mokiniams buvo didžiulis šokas: „Taip palikti visko negalima, visi mokinukai ten yra pašiurpę, taigi dabar ieškome to šunelio miškuose. Tačiau tas ligotas šuo niekur toli nueiti negalėjo, savanoriai jo visur ieško.“

Paleido sankryžoje

Gyvūnų globėja Ieva, kuri kartu su draugu miškuose ieško šunelio, teigė, kad seniūnas aiškino, jog taip išsprendė beglobio gyvūno problemą.

„Situacija labai komplikuota, nes šunį išmetė trijų kelių sankryžoje ir aplinkui yra vien plyni laukai ir kemsynai - į kurią pusę eiti yra tiesiog loterija. Tai buvo nedidelis rudas šuniukas, beveik aklas, išsekęs, sužalotas. Tačiau mokinės porą dienų jį šėrė ir nuo maisto jis atsigavo, nes jau pradėjo vaikščioti, sunkiai, bet vaikščioti“, - pasakojo savanorė.

Anot pašnekovės, seniūno versija yra tokia: „Jis šunį išvežė, nes taip taupė savivaldybės lėšas. Jis teigė, kad pasielgė gerai ir išsprendė problemą. Kai pradėjau šnekėti apie įstatymus, kuriuos jis pažeidė, seniūnas pradėjo maišytis, kalbėti, kiek daug tokių šunų yra ir taip toliau. Kai pasakiau, kad beglobius reikia vežti tikrinti, ar yra mikroschema, kas yra šeimininkai, išgirdau keistus žodžius, kad su tokiais šunimis net neverta tąsytis. Jis gyrėsi savo veisliniais šunimis, dar klausimas, kaip jais yra pasirūpinta.“

Gyvūnų mylėtoja Ieva pasakojo, kad seniūnas išvežė šunelį 8 kilometrus nuo miesto, už savo seniūnijos ribų.

„Vaikai bandė visais būdais šuniui padėti, o tai sužinojęs seniūnas, tiesiog pasiėmė šunį, išvežė už savo seniūnijos ribų ir išmetė. Jis apskritai nebuvo linkęs į bendradarbiavimą, tačiau kai pasakiau, kad kreipsiuosi į žurnalistus, jis toną pakeitė. Jis nuvežė ir parodė vietą, kur išmetė šunį. Taip pat seniūnas labai daug melavo. Iš pradžių sakė kitiems, kad jį užmigdė, po to, kad šuo pats nubėgo, galiausiai buvo apsistota ties versija, kad jį paklaidino. Jeigu ne seniūnas, šunelis jau būtų klinikoje ir juo būtų pasirūpinta“, - apgailestavo pašnekovė.

Išvežė, nes visi skundėsi

Gelgaudiškio seniūnas Vincas Dabravolskis neneigia, kad išvežė šunį už miesto ir jį paleido. Jis teigia, kad gyventojai skundėsi dėl šuns.

Seniūnas nuvežė ir parodė vietą, kur išmetė šunį. Taip pat seniūnas labai daug melavo. Iš pradžių sakė kitiems, kad jį užmigdė, po to, kad šuo pats nubėgo, galiausiai buvo apsistota ties versija, kad jį paklaidino. Jeigu ne seniūnas, šunelis jau būtų klinikoje ir juo būtų pasirūpinta.
Savanorė Ieva

„Kažkas atvežė ir paleido tą šunį, visi skundėsi juo, tai aš jį prisiviliojau ir nuvežęs toliau paleidau ant kelio“, - GRYNAS.lt sakė seniūnas.

Jis teigia nežinojęs, kad atvažiuoja globėjai šuns išsivežti: „Visi pas mus ėmė skųstis ir dejuoti, kad to šuns plaukai slenkantys, vaikai lenda prie jo. Žmonės bijojo, kad neužsikrėstų. Jeigu būtume žinoję, kad atvažiuoja, nebūčiau jo niekur vežęs.“

Paklaustas, ar žino, kad dabar miškuose vyksta jo paieškos, V. Dabravolskis buvo lakoniškas: „Nežinau, ar jo kažkas ieško, nieko negaliu pasakyti.“