Dienraščio žurnalistų kalbintos poilsiautojos skundžiasi, jog moterų paplūdimio riba žinoma tik teoriškai – ji turėtų būti Pirmosios Melnragės teritorijoje, už 600 metrų nuo pagrindinio įėjimo pasukus į dešinę. Tačiau oficialų moterų paplūdimį norėjusios pasiekti moterys jokių šią ribą žyminčių ženklų nerado. 

„Klaipėda“ rašo, jog kasmet riba artėja vis arčiau centrinio įėjimo. Pasimetusios dėl kintančių bendro ir moterų paplūdimio ribų poilsiautojos ėmė nuogos degintis beveik visoje paplūdimio teritorijoje.
Keletą metų iki šios vasaros pradžios moterų pliažo riba buvo pažymėta vos už dviejų persirengimo būdelių nuo Antrosios Melnragės gelbėjimo stoties.

Šiemet šioje vietoje atsirado užrašas, skelbiantis, jog tai – aktyvaus poilsio zona. Tačiau įpratusios čia kaitintis nuogalės nepaiso, kad tai jau ne jų teritorija.

Nidoje moterų paplūdimį nuo bendro skiria tik ženklas

Panašu, kad jos čia niekam netrukdo, vargo dėl tokio poilsiautojų elgesio neturi ir gelbėtojai.
Nuogos moterys trikdo tik užsieniečius. Ne vienas tvarkos paisantis vokietis klausinėjo gelbėtojų, kodėl bendrame paplūdimyje gausu nuogalių.

„Tenka ilgai ir nuobodžiai aiškinti, kad anksčiau čia buvo moterų paplūdimys ir kad moterys šią teritoriją tebėra okupavusios senu įpratimu. Mūsų vyrams jos neužkliūna. Labiausiai piktinasi jų žmonos. O pačios poilsiautojos nereiškia nepasitenkinimo, kai pajūriu vyrai pėdina“, – tikino Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Nors jau šeštą vasarą pajūrio ruože netoli šiaurinio molo taip pat nebėra moterų paplūdimio, moterys čia deginasi ir toliau. Jos turi savų argumentų, kodėl nepalieka šios vietos: čia arčiausia ir pagyvenusioms, ir mamoms su vežimėliais, čia jaukiau, patinka greičiau gilėjanti jūra, be to, įprotį sunkiausia pakeisti.

Dabar nuogos moterys kaitinasi visiškai greta vyrų. O pastaruoju metu ne kartą pastebėta, kad panaikinto moterų pliažo ribose tarp nuogalių išsirengia ir vyrai.

Ar tai yra savotiška protesto forma, ar taip bandoma čia įkurti neoficialų nudistų paplūdimį, neaišku.
Oficialus nudistų pliažas yra tarp Girulių ir Juodąja tvirtove vadinamo Antrojo pasaulinio karo įtvirtinimo. Prie šios vietos galima privažiuoti automobiliu, kurį reikėtų palikti pirmoje aikštelėje už Girulių.