Kadangi per šią vietą visuomet vaikšto daugybė žmonių, todėl daugelį nustebino toks ančių elgesys.

Lietuvos ornitologų draugijos tarybos pirmininko Laimono Šniaukštos nuomone, toks ančių elgesys atsirado dėl to, kad žmonės nuolat jas šeria.

„Toks fenomenas nėra neįprastas. Taip elgiasi maitinami ir pripratę prie žmonių paukščiai. Pavyzdžiui, Paneryje, Vingio parke, priėjus prie ančių jos nesitraukia, o priešingai – eina prie žmonių, besitikėdamos kažkokio maisto. Panašus elgesys gali būti ir gatvėje“, - sakė L. Šniaukšta.

Ornitologų nuomone, vandens paukščių lesinimas yra neigiamas dalykas ir to daryti apskritai nereikėtų.

Anot Ventės rago ornitologijos stoties direktoriaus Vytauto Jusio, jeigu paukščiai yra nebaidomi, šeriami, jie tiesiog pripranta prie žmonių. Tačiau pasak ornitologo, kai kurios rūšys yra baikštesnės ir neprisileidžia žmonių, nepaisant to, kad jie bandomi prijaukinti šeriant.

„Paukščiai mato, kad aplinka draugiška, dėl to ir eina prie žmonių, prie parduotuvių. Pabandykite prieiti prie anties kaime. Kažin ar prieisit. Ten niekas jų nemaitina, patys žmonės nuo senų laikų žino, kad paukščiai pripranta prie žmonių ir po to jiems sunkiau susirasti maisto. Vienur antys baikštesnės, kitur drąsesnės, pavyzdžiui, Juodkrantės marių krante galima prieiti 1 metro atstumu iki anties, o Ventės rage tik per 20 metrų prisileidžia arčiausiai. Ta pati situacija yra ir su pripratintomis gulbėmis, kurios iš rankų lesa, bet pabandykit prieiti prie laukinės gulbės - tokios nuo žmonių skrenda iškart“, - sakė V. Jusys.

Anot specialisto, Europoje yra gan senos paukščių globos tradicijos, dėl to dauguma paukščių yra visiškai nebaikštūs: „Lietuvoje puikus pavyzdys - Palangos parkas. Ten yra labai daug žmonių, o juodieji strazdai, karveliai keršuliai ir kiti paukščiai labai drąsūs, atrodo, kad net koja užmynus visvien nesitrauks. Žinoma, Lietuvoje yra per 400 paukščių rūšių, kurie neprisileidžia žmonių, nepaisant to, kad juos bando šerti. Tai dažniausiai yra plėšrieji paukščiai. Įdomus paradoksas, kad dauguma jų automobilių nebijo, tačiau iš jo išlipus žmogui kaipmat nuskrenda. Kiti paukščiai stengiasi pasislėpti kokiose nors pievose, nendrynuose, ypač didieji baubliai. Dėl to juos pastebėti labai sunku.“