Lenkai – be galo gyvūnus mylinti tauta. Statistika rodo, kad beveik kas antroje lenkų šeimoje yra šunelis arba katytė. Tad nenuostabu, kokį šoką patyrė Poznanės gyventojai vienoje iš miesto požeminių perėjų pamatę elgetaujančią romų kilmės 14-etę paauglę su šuneliu, kuris visą laiką kaukė.

Jo viena koja buvo subintuota. Žmonės iškvietė municipalinę policiją, pasak kurios atstovų, pirmasis įspūdis buvo toks, jog šuneliui lūžusi koja. „Paaiškėjo, jog vos 10 mėnesių gyvūną paauglė, norėdama sugraudinti praeivius ir „išmelžti” iš jų kuo daugiau pinigų, jį nugirdė alkoholiu”,- „TVN24” pasakojo Poznanės municipalinės policijos atstovas spaudai Przemyslawas Piweckis.

Šunelis buvo skubiai nuvežtas į gyvūnų globos namus, o elgetaujanti paauglė sulaikyta. Dvi paras vyko veterinarijos gydytojų kova dėl gyvūno gyvybės su viltimi, jog jis bus išgelbėtas. Atsirado daug žmonių, kurie panoro gyvūnėlį įsigyti.

„Atrodė, kad viskas baigsis laimingai. Gyvūnas gerai ėdė, jo sveikatos būklė buvo stabili, tačiau po dviejų epilepsijos priepuolių kalytė nudvėsė: nepadėjo nei antibiotikai, nei kiti vaistai. Atlikus skrodimą buvo nustatyta, kad didelis alkoholio kiekis visiškai sunaikino šunelio vidaus organus.
Kas laukia elgetaujančios paauglės, nuspręs teismas.